Peste 300 de folcloriști își dau întâlnire la Ciobanu

595
Peste 300 de folcloriști își dau întâlnire la Ciobanu - 1festivalfolclor-1321631712.jpg
Festivalul Județean de Folclor "Dobroge, vatră de folclor românesc" se desfășoară în această sâmbătă, în incinta Căminului Cultural din localitatea Ciobanu.
Aflat la cea de a II-a ediție, evenimentul își propune să contribuie la promovarea celor mai valoroși tineri interpreți ai cântecului și dansului popular românesc din zona Dobrogei, să stimuleze interesul publicului pentru receptarea creațiilor folclorice românești, la valorificarea comorilor cântecului și portului popular național.
Festivalul se desfășoară pe două categorii de vârstă, respectiv 8-14 ani și 15-25 ani, în cadrul a trei secțiuni de concurs: coregrafie dans popular, interpretare grupuri vocal folclorice, interpretare vocală și instrumentiști.
Au confirmat participarea 16 ansambluri de dansuri populare, șapte grupuri vocal-folclorice, 25 de soliști vocali și patru soliști instrumentiști.
Cei peste 300 de folcloriști vor reprezenta localitățile Pecineaga, Vulturu, Cogealac, Horia, Panteli-mon, Ciobanu, Independența, Cumpăna, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Siliștea, Negru Vodă, Tuzla, Grădina, Castelu, Nisipari.
Asociația culturală a coregrafilor, scenografilor, artiștilor liber profesioniști și amatori din Constanța, prin Agenția de impresariat artistic "Future Projects" Constanța, în colaborare cu Primăria comunei Ciobanu, din județul Constanța, în calitate de organizatori, vor acorda două trofee la secțiunea interpretare vocală și secțiunea coregrafie dans popular, precum și medalii, diplome și mențiuni.
De asemenea, vor fi acordate diplome de onoare și diplome de excelență celor care au contribuit la buna desfășurare a celei de-a doua ediții a acestui eveniment de anvergură.
Ediția a III-a a Festivalului Județean de Folclor al Cântecului și Dansului Popular Național "Dobroge, vatră de folclor românesc", va fi găzduită de localitățile unde vor merge cele două trofee, atribuite la ediția a II-a a acestui festival.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Festival de folclor la Ciobanu
Pagina a fost generata in 0.7351 secunde