Peste 300 de elevi s-au întrecut în dansuri populare

215
Peste 300 de elevi s-au întrecut  în dansuri populare - peste300deelevi-1463316223.jpg

Articole recomandate

Pentru al treilea an consecutiv, Grădinița cu program prelungit "Steluțele Mării" din Constanța, inițiatoare a Proiectului regional "Multiculturalitate și diversitate pe plaiuri dobrogene", a desfășurat la Palatul copiilor Concursul de interpretare cântece și dansuri populare tradiționale românești și ale etniilor din diverse zone folclorice.

Concursul, structurat pe două secțiuni: interpretare cântec și dans popular, a suscitat interesul a 51 de unități de învățământ - grădinițe și școli gimnaziale - care, conform regulamentului, pot participa cu clase pregătitoare și cla-sa I din municipiul și județul Constanța. Peste 300 de copii au dansat și au interpretat cântece și dansuri populare dobrogene, ale etniilor din Dobrogea, dar și din alte zone folclorice: Moldova, Teleorman, Oltenia, prilej cu care micuții și-au etalat cu mândrie costumele populare specifice zonei pe care o reprezentau.

Juriul a avut o misiune foarte grea în procesul de jurizare pentru că fiecare număr din concurs a demonstrat o bună pregătire a copiilor în ceea ce privește însușirea pașilor de dans, a cântecelor populare, dar și faptul că foarte mulți dintre ei sunt copii talentați, cu reale calități vocale și interpretative, ne declara prof. Gina Adam, directorul Grădiniței "Steluțele Mării".

"Ne dorim ca și edițiile viitoare ale concursului să se bucure de același interes pentru că prin astfel de activități promovăm obiceiuri, datini, folclorul românesc, dar și al etniilor cu care conviețuim de secole", a mai adăugat același manager. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2756 secunde