Peste 270.000 de credincioși s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva

76
Peste 270.000 de credincioși s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva - teo-1508144019.jpg

Articole recomandate

Racla cu moaștele Sfintei Cuvioasei Parascheva a fost introdusă luni dimineață în interiorul Catedralei Mitropolitane din Iași, peste 270.000 de credincioși închinându-se la sfintele moaște în cele șase zile de pelerinaj, informează news.ro.

Potrivit organizatorilor, a fost cel mai mare aflux de pelerini înregistrat în ultimii ani la Hramul Sfintei Parascheva de la Iași.

Pe tot parcursul nopții de duminică spre luni, oamenii au stat în continuare la rând pe străzile din jurul catedralei, iar în cursul dimineții organizatorii au decis introducerea sfintelor moaște în lăcașul de cult.

În total, în cele șase zile de pelerinaj, s-au închinat la racla cu sfintele moaște peste 270.000 de credincioși, fiind cel mai mare număr de pelerini înregistrat la Iași în ultimii ani.

În toată această perioadă, aproximativ 600 de oameni au necesitat îngrijiri medicale, iar 69 dintre credincioși au fost transportați la spital, cu diverse afecțiuni. Au fost date peste 70 de amenzi, în valoare totală de 7.000 de lei.

Racla cu sfintele moaște a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană marți 10 octombrie, iar sâmbătă a avut loc Sfânta Liturghie, oficiată de zeci de preoți din țară și din străinătate.

Unii pelerini au stat la coadă și 17 ore până să ajungă la raclă, lungimea rândului ajungând la câțiva kilometri.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iașiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3359 secunde