În acest week-end

Peste 2.000 de elevi constănțeni înscriși în competiții școlare

318
Peste 2.000 de elevi constănțeni înscriși în competiții școlare - peste2000-1463158098.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează sâmbătă, 14 mai, patru competiții școlare destinate elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal.

În parteneriat cu Societatea de Științe Matematice, Filiala Constanța, se desfășoară sâmbătă, 14 mai, la Liceul Teoretic "Decebal" din Con-stanța, cea de-a IV-a ediție a Concursului de Matematică "TOMIS", etapa județeană. La această etapă a concursului participă 609 elevi din clasele V-VIII, care la etapa locală au obținut punctaje mai mari sau egale cu 50 de puncte. Accesul elevilor în centrul de concurs se va face între orele 9-9,30, iar proba scrisă o vor susține între orele 10 -12.

La Școala Gimnazială Nr. 30 "Gheorghe Țițeica", în intervalul 10-13, va avea loc Olimpiada Județeană de Științe pentru Juniori (Biologie, Chimie și Fizică) la care s-au înscris 40 de elevi.

Tot sâmbătă, 14 mai, la Școala Gimnazială Nr. 11 "Dr. C-tin Angelescu" din Constanța, timp de două ore, începând cu ora 10, 110 elevi din clasele IV-XII vor participa la Olimpiada de religie islamică, etapa județeană. Transportul elevilor din localitatea Medgidia va fi realizat cu sprijinul Uniunii Democrate Turce din România.

Rezultatele vor fi afișate pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și la sediul unităților școlare unde s-au desfășurat competițiile.

O altă competiție programată sâmbătă este Concursul județean "Comorile condeiului" (Limba română) la care vor participa 1.598 de elevi (508 - clasa a ll-a, 384 - clasa a III-a, 706 - clasa a IV-a) și 250 de cadre didactice. Concursul se desfășoară în cinci unități de învățământ din municipiul Constanța: Școala Gimnazială Nr. 37 (clasa a II-a, Școala Gimnazială Nr. 23 "C. Brâncoveanu" (clasa a III-a), Școala Gimnazială Nr. 22 "I.C. Brătianu" (clasa a IV-a) și Școala Gimnazială Nr. 39 "N. Tonitza" (clasa a IV-a).

Concursul Constantin Brătescu începe tot sâmbătă, 14 mai, când se vor desfășura două dintre activitățile sale: "Micii mari geografi" (concurs scris de geografie); "Instantanee din natura și cultura Dobrogei" (concurs de artă fotografică și film).

Competiția se derulează la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul", între orele 10-12.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Cum faci… "Bani pentru școala ta"
Sâmbătă, 02 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Brief școli constănțene
Pagina a fost generata in 2.003 secunde