Peste 100 de elevi la Concursul "Le Petit Renard"

278
Peste 100 de elevi la Concursul

Articole de la același autor

Cea de-a 23-a ediție a Concursului Județean de limba franceză "Le Petit Renard" va avea loc astăzi, de la ora 9.30, în cadrul Săptămânii "Să știi mai multe, să fii mai bun", la Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța, în organizarea profesoarelor Ana Colțea și Diana Corcheș. 


Catedra de limba franceză a șco-lii, în colaborare cu elevii de clasa a XII-a din filiera bilingvă francofonă și în parteneriat cu Alianța Franceză Constanța, se va ocupa de buna desfășurare a evenimentului la care vor participa 100 de elevi din întregul județ. Ca de fiecare dată, elevii clasei a XII-a bilingv franceză vor organiza, anima și evalua rezultatele concursului. 


"Astfel, un număr de aproximativ 30 de elevi, coordonați de cei doi profesori de limba franceză, vor implementa acest proiect ai cărui beneficiari direcți sunt chiar ei, dar și colegii lor mai mici din școlile Constanței, cărora le vor oferi exemplul competențelor lor do-bândite în patru ani de bilingv franceză la Liceul Teoretic «Că-linescu» Constanța. Ca noutate, începând din acest an, comunicările științifice prezentate de aceștia vor fi publicate în revista bilingvă «Le Petit Renard», cu ISSN 2457-726X", a declarat prof. Janeta Bărăitaru, consilier de imagine. 


Organizat pe trei secțiuni - concurs de bandă desenată, concurs de limbă, cultură și civilizație francofonă și concurs de creație literară "Ecrivains en herbe", competiția îi va provoca pe participanți să își dovedească atât talentul artistic, cât și cunoștințele de limba franceză. 


La final, într-un cadru festiv, toți participanții vor primi diplome, iar câștigătorii - diplome și premii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3715 secunde