Personalul nedidactic din învățământ va beneficia de majorări salariale

306
Personalul nedidactic din învățământ  va beneficia  de majorări salariale - personalulnedidactic-1487783641.jpg

Articole recomandate

Premierul Sorin Grindeanu, ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, și reprezentanții sindicatelor din educație au discutat ieri pe marginea propunerii Guvernului de majorare a salariilor personalului nedidactic din învățământ.

"Respect munca și contribuția fiecărui om din sistemul de învățământ. Am toată deschiderea să găsim soluții rapide pentru problemele salarizării personalului nedidactic din educație și pentru îndreptarea acestei nedreptăți care s-a produs pentru aproximativ 53.000 de oameni din învățământ", a subliniat șeful Executivului.

Guvernul va promova o Ordonanță de Urgență în ședința de astăzi, în scopul solu-ționării problemelor apărute în salarizarea personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar. Soluția avută în vedere vizează așezarea pe grilă, în funcție de vechime, a salariilor acestei categorii de personal, iar măsura va fi aplicată începând cu luna februarie 2017. Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învățământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, și 1.947 lei.

Un alt punct al discuției de ieri a vizat situația sporurilor salariale pentru personalul din educație. Prim-ministrul Sorin Grindeanu și ministrul Educației Naționale Pavel Năstase au subliniat că Executivul are în atenție această situație care trenează de mai mult timp și are toată deschiderea și face eforturi să fie rezolvată.

De asemenea, membrii Guvernului și reprezentanții sindicatelor din învățământ au discutat despre promovarea unui nou proiect al Legii Educației Naționale până la sfârșitul acestui an. În acest context, premierul Grindeanu a arătat că noul proiect va fi rezultatul unei ample consultări cu mediul academic, societatea civilă, sindicate, patronate, partide politice, cu toți cei interesați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9302 secunde