Personalul din învățământ, cel mai afectat de normele de aplicare a Legii salarizării

806
Personalul din învățământ, cel mai afectat de normele de aplicare a Legii salarizării - 6b62583978106bff7ad1ab4fabd10d19.jpg
Alianța Bugetarilor intenționează să sesizeze Avocatul Poporului privind neconstituționalitatea ordonanței de urgență care prevede normele de aplicare a Legii salarizării unice pentru anul 2010, potrivit liderului Alma Mater, Anton Hadăr.
Guvernul propune, într-un proiect de ordonanță de urgență discutat tot joi la Ministerul Muncii, eliminarea sporului de doctorat la profesori, măsură considerată de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) ca dăunătoare pentru pregătirea cadrelor didactice. Proiectul respectiv, denumit "Ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri de reîncadrare în funcții a unor categorii de personal din sectorul bugetar și stabilirea salariilor acestora precum și alte măsuri în domeniul bugetar", prevede eliminarea sporului 15% pentru cadrele didactice care au titlul științific de doctor.
Legea salarizării unitare a bugetarilor, unul din cele mai controversate proiecte legislative din ultimii ani, cel puțin din punctul de vedere al angajaților din învățământ, a intrat în vigoare la 1 ianuarie, anexe la această lege urmând să fie discutate până la 30 iunie. Legea prevede, în principal, ca sporurile și alte indemnizații ale bugetarilor să fie incluse în salariul de bază, alte sporuri urmând să fie acordate în limita de 30% din salariul de bază.
Personalul din învățământ și profesorii debutanți rămân în continuare cei mai prost plătiți din sistemul bugetar, cu un coeficient de salarizare pornind de la 1,65, potrivit Legii salarizării unitare. Angajații din educație sunt nemulțumiți și de faptul că numeroase sporuri eliminate, cum ar fi salariul de merit sau sporul pentru mediul rural, nu au fost introduse în salariul de bază.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1666 secunde