Personalul didactic auxiliar solicită spor de suprasolicitare neuropsihică

1098
Personalul didactic auxiliar solicită spor de suprasolicitare neuropsihică - fotofondspordesuprasolicitare-1570256260.jpg

Articole de la același autor

Personalul didactic auxiliar, dar și secretarele din unitățile de învățământ ar trebui să primească spor de suprasolicitare neuropsihică. Solicitarea aparține Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, care susține că, în afară de profesori, învățători, educatori, și ceilalți angajați sunt la fel de solicitați și stresați de lucrul cu copiii. 


Reprezentanții FSLI au trimis către Camera Deputaților și Comisia pentru muncă și protecție socială o scrisoare prin care cer acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică și personalului didactic auxiliar. 


"Solicităm adoptarea unui raport de aprobare a Proiectului de Lege pentru modificarea Legii - cadru nr. 152 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Prin acest proiect, se acordă sporul de suprasolicitare neuropsihică și personalului didactic auxiliar, categorie de personal didactic care, prin natura activității specifice, lucrează nemijlocit cu elevii. Ne referim în special la funcțiile didactice auxiliare de laborant, pedagog școlar, asistent social, corepetitor, instructor de educație extrașcolară, secretarele etc. categorii profesionale care își desfășoară activitatea curentă cu elevii, ca și personalul didactic de predare", se arată în documentul transmis către Camera Deputaților. 


Reprezentanții cadrelor didactice consideră că există fonduri necesare pentru plata acestor sporuri. 


"Vă rugăm să luați în considerare și faptul că efortul și condițiile în care își desfășoară activitatea personalul didactic auxiliar din unitățile și instituțiile de învățământ preuniversitar sunt la fel de solicitante ca și cele ale cadrelor didactice. Efortul financiar suplimentar pentru acordarea acestui spor și personalului didactic auxiliar din unitățile de învățământ preuniversitar este sustenabil", mai spun cei de la FSLI. 


Încă mai speră 
Angajații vizați de aceste sporuri susțin că în categoria personalului didactic auxiliar se încadrează și supraveghetorii de noapte și asistenții medicali din învățământul special, dar și personalul de îngrijire copii din grădinițe, dar nu sunt atât de optimiști că vor primi bani în plus la salariu. 


"De ani de zile tot spun că ar trebui să primim sporuri, dar nu le-am văzut încă. Măcar să reușească ceva de data aceasta. Numai cine nu a intrat deloc într-o școală sau într-o grădiniță nu poate să realizeze ce încărcătură, ce responsabilități sunt și cât de solicitant este. Din păcate, mereu suntem lăsați la urmă și ignorați. Doar dacă se întâmplă ceva, atunci își aduc aminte de noi și încep să ne verifice și să vadă dacă ne facem treaba. Da, ne facem treaba mereu, corect și cu simț de răspundere. Pentru că este vorba de copii!", ne-a declarat o angajată a unei grădinițe din municipiul Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1359 secunde