"Personalitățile Marii Uniri", la Colegiul Economic Mangalia

250

Articole de la același autor

Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia a găzduit, zilele trecute, activitatea metodico-științifică și culturală intitulată "Personalitățile Marii Uniri", întrucât anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Unire.

Acțiunea s-a derulat în colaborare cu Casa Corpului Didactic Constanța și s-a bucurat de participarea bibliotecarilor, a profesorilor documentariști din județul Constanța, precum și de interesul elevilor și al cadrelor didactice din liceu. Întâlnirea a fost sprijinită de echipa managerială a Colegiului Economic Mangalia, alcătuită din profesor Simona Raluca Ciobănel, directorul instituției, și profesor Cornelia Tănase, director adjunct.

Activitatea s-a constituit într-o lecție deschisă, interdisciplinară, între istorie și literatură, pe tema Marii Uniri. Au participat elevii clasei a XII-a A, coordonați de profesor doctor Mihai Sandu și profesor Nebie Amet.

Elevii au prezentat materiale interesante, mărturii din documentele vremii legate de Marea Unire și Primul Război Mondial, evenimente care s-au reflectat artistic în literatura și presa vremii.

Întâlnirea a continuat cu un moment de animație culturală asigurat de grupul EcoVoice al Colegiului Economic Mangalia, coordonat de profesor Gabriela Apostu. Aceștia au încântat audiența cu poeme și cântece cu mesaj patriotic.

"Întâlnirea a fost o reușită, dovedindu-se încă o dată că Centrul de Documentare și Informare este inima instituției școlare care găzduiește activități diverse și atractive", a declarat directorul unității de învățământ, prof. Simona Raluca Ciobănel. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.475 secunde