X
X

Personalități din perioada interbelică, în cărțile bibliotecii județene

Ştire online publicată Sâmbătă, 05 Octombrie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Specialiștii Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman" din Constanța vă recomandă, în fiecare săptămână, numeroase titluri de cărți ce merită lecturate. Bibliotecarul Ionuț Druche propune, de această dată, "Anuarul presei române și al lumei politice", o culegere semnată de N. Rusenescu, din perioada anilor 1926 și 1927. 


El spune că, în galeria portretelor care apar în acest anuar, se evidențiază și chipul lui Virgil Andronescu, personalitate marcantă a Constanței, încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea și până în perioada interbelică. 


Potrivit lui N. Rusenescu, Virgil Andronescu s-a născut în anul 1871, în comuna Surpatele, din județul Vâlcea. Cursurile primare le-a urmat la Târgu Jiu și Râmnicu Sărat, iar studiile secundare le-a urmat la Liceul "Sfântul Sava" din București. Tot în capitală a absolvit și Facultatea de Litere și Filosofie. În anul 1899, a fost numit profesor la Liceul "Maxim" din Brăila, dar, în același an, a fost transferat la nou înființatul gimnaziu din Constanța (actualul Colegiu Național "Mircea cel Bătrân"), pe care l-a condus, în calitate de director, în anul 1900. 


Bibliotecarii constănțeni vă invită să descoperiți mai multe detalii despre personalitățile României din perioada interbelică, prezentate în "Anuarul presei române și al lumei politice" în sălile de lectură ale bibliotecii. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.3131 secunde