€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Persoanele nevăzătoare participă la un atelier de restaurare ceramică

Ştire online publicată Joi, 15 Iunie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, filiala Constanța - Tulcea și cu ajutorul voluntarilor de la Lions Club Constanța, organizează, mâine, între orele 11.00 - 13.00, un atelier de restaurare ceramică. 


Acesta este realizat în cadrul proiectului ArheoTACT și este parte integrantă a workshop-ului de restaurare și creație „Vibrația formelor”, urmând a fi susținut sub coordonarea restauratorilor Mihai Dan Ionescu și Luiza Ionescu. 


Atelierul de restaurare ceramică, activitate specifică MINAC, va pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități de vedere diverse artefacte ceramice pentru restaurare primară și va oferi posibilitatea replicării unor piese arheologice, totul sub coordonarea unor specialiști în restaurare. 


Reamintim că proiectul ArheoTACT, câștigat în cadrul programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet” - ediția 2016 își propune facilitarea accesului persoanelor cu deficiențe de vedere la patrimoniul istoric și arheologic al Dobrogei, printr-o abordare fizică și de conținut. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt persoanele cu deficiențe de vedere.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8211 secunde