La Colegiul Național de Arte

Performanțe deosebite în studiul limbii italiene

444
Performanțe deosebite  în studiul limbii italiene - sitelacolegiulnational-1400773353.jpg

Articole de la același autor

La faza națională a Olimpiadei de limba italiană, ce s-a desfășurat la Târgu Mureș, doi elevi de la Colegiul Național de Artă "Regina Maria", îndrumați de prof. Angela Doicescu, respectiv Nikita Vincentelli, clasa a VII-a, și Ana Maria Bulborea, clasa a XII-a, au obținut locul 2, adăugându-se astfel palmaresului acestui prestigios liceu vocațional.

Recent, elevele Alexandra Cioromela, Ananda Nedelcu și Ana Maria Riza, din clasa a XII-a, îndrumate de același profesor de limba italiană, au susținut examenele de certificare pentru cunoașterea limbii italiene (CELI), obținând astfel certificatul care atestă gradul de competență comunicativă în italiană, ca limbă străină.

Examenul CELI susținut de cele trei viitoare absolvente ale Colegiului de Arte s-a desfășurat la lectoratul de limba italiană din cadrul Facultății de Litere a Universității "Ovidius" Constanța, care din anul 2008 a devenit centru de certificare pentru cunoașterea limbii italiene.

"Examenele CELI sunt organizate în colaborare cu Universitatea pentru Străini din Perugia", a precizat lector dr. Marinela Vrămuleț, responsabila centrului de certificare.

"Am fost anunțați, zilele acestea, de rezultatele elevelor noastre și pentru mine, ca profesor, este o bucurie și o încununare a muncii în echipă, elevi-profesor, a dorinței și pasiunii elevilor Colegiului Național de Arte «Regina Maria» de a aprofunda studiul limbii italiene pentru a obține performanțe și rezultate deosebite!", a conchis Angela Doicescu, profesor limba italiană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1079 secunde