Pe viață și pe moarte pentru un loc în conducerea universităților

734
Pe viață și pe moarte pentru un loc în conducerea universităților - danielfuneriu11-1321794840.jpg
Ministerul Educației va efectua controale pentru verificarea legalității alegerilor în universități, iar acolo unde vor fi depistate nereguli se va merge până la tăierea finanțării și la sancțiuni împotriva conducerii instituțiilor, a anunțat ministrul Educației, Daniel Funeriu.

Scrutinul de la Universitatea "Ovidius" va debuta pe 15 ianuarie 2012 cu alegerile la nivelul consiliilor facultăților, după care, din 10 februarie 2012, va începe procesul de alegere a membrilor Senatului și a președintelui acestui for, după care, pe 24 februarie 2012, se va desfășura alegerea noului rector, a cărui confirmare este așteptată până pe 1 aprilie 2012. Finalizarea alegerilor prin numirea prorectorilor, selectarea decanilor și numirea prodecanilor este programată în intervalul 1 aprilie - 15 mai 2012.

Nu știm dacă vreunul dintre cei trei candidați de la Ovidius, respectiv prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, decanul Facultății de fizică, chimie, electronică și tehnologia petrolului, actualul prorector prof. univ. dr. Marian Cojoc, și decanul Facultății de Științe Economice, prof. univ. dr. Tiberius Dănuț Epure, a ajuns până la ministru, cert este că acesta a declarat: "Am avut și neplăcuta surpriză de a constata că anumite persoane din anumite universități solicită nici mai mult, nici mai puțin decât sprijinul ministrului pentru a fi alese în funcții la acele universități. Vreau să spun foarte clar că acest ministru nu dorește să continue sub nicio formă tradiția trecutului, de ingerință a ministerului în autonomia universitară".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2921 secunde