Pe cine aniversăm azi

291
Ar trebui să-i trimitem un gând bun, astăzi, la împlinirea a 69 de ani regizorului constănțean Stere Gulea. Lui îi datorăm filmul "Moromeții" - unde a fost și scenarist, "Iarba verde de acasă", "Castelul din Carpați", "Vulpe - Vânător" și "Stare de fapt".

Tot astăzi se sărbătorește Marcel Iureș, actorul român care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare. Născut pe 2 august 1951 în satul lui Nea Mărin, Băilești, Marcel Iureș a primit de două ori premiul "cel mai bun actor de teatru din România", activitatea sa fiind legată în principal de teatru. Însă pe Marcel Iureș l-am descoperit și în producții holywoodiene, precum "Pacemaker" unde a jucat alături de  George Clooney și Nicole Kidman sau în "Interviu cu un vampir" unde îi are ca parteneri pe Tom Cruise, Brad Pitt, și Kirsten Dunst. Alături de Tom Cruise, Marcel Iureș a mai jucat și în "Misiune Imposibilă" iar în 2006 a fost vocea lui Doc din animația "Cars". Cu o filmografie impresionantă și o carieră în teatru uriașă, între premiile UNITER, Marcel Iureș a fost nominalizat și la British Theatre Awards.

Astăzi se aniversează și sir Peter O’Toole care în cariera sa a devenit, pe rând, "Lawrence al Arabiei", "Becket", "Caligula", Don Quijote din "Omul din La Mancha", "Robinson Crusoe", generalul Cornelius Flavius din "Masada", profesorul din "Adio, Domnule Chips" și câte și mai câte personaje excepțional interpretate într-o carieră de 62 de ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 01 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Vernisaj la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 1.6533 secunde