Președintele SLSIP Constanța, Ioana Purcărea:

"Pe 22 aprilie se închid școlile"

2232

Articole de la același autor

În urma întâlnirilor, la nivel central, ale birourilor sindicale operative din învățământul românesc, s-a luat decizia desfășurării unei greve generale de o zi în data de 22 aprilie, în cea de-a patra zi de evaluare a competențelor digitale ale liceenilor.
Motivele care stau la baza acestei decizii le-am mai enumerat: includerea clasei a
IX-a la gimnaziu, în condițiile în care nu există nici spații, dar nici cadre didactice care să predea, desființarea titularizării în sistem, dispariția unor drepturi garantate de ani de zile în legislație, cum ar fi reducerea cu două ore a normei didactice pentru personalul didactic cu o vechime în învățământ de peste 25 de ani și gradul didactic I, precum și imposibilitatea negocierii de drepturi, altele decât cele salariale, prin contractele colective de muncă, dar și componența Consiliului de administrație al unității de învățământ, organ cu atribuții de analiză a problemelor majore ale unei instituții școlare.
Deși a declarat că nu are nici un fel de speranță, întrucât sindicaliștii de la Buzău, în urma celor trei săptămâni de proteste, au obținut doar promisiuni, Ioana Purcărea, liderul constănțean al sindicaliștilor din învățământ, îi roagă pe toți cei care s-au săturat să fie tratați în bătaie de joc de guvernul Boc III să se solidarizeze acestei acțiuni și "să închidă școlile! Este un exercițiu de demnitate! Pe cei pe care îi voi găsi în școli în calitate de spărgători de grevă îi voi ruga să-mi motiveze decizia lor, acum, când țara fierbe", a mai declarat președintele SLSIP. Întrebată dacă este legală această grevă, Ioana Purcărea a răspuns că nu știe, dar că este foarte curioasă ce lege va invoca premierul Boc că este încălcată. "Ne dorim, de asemenea, să fie reluate și reanalizate amendamentele Legii educației pe care le-am supus dezbaterii, precum și recunoașterea încadrării salariale a cadrelor didactice pe baza sentințelor câștigate împotriva neaplicării Legii 221/2008".
Cert este că pe 22 aprilie se desfășoară cea de-a patra zi de examinare a competențelor digitale ale bacalaureaților și se mizează pe boicotarea acestui examen. Din discuția purtată cu inspectorul Eliza Nica, secretarul comisiei de bacalaureat 2010, am reținut că, pe 8 ianu-arie 2010, membrii comisiilor de examinare au semnat un angajament și o declarație că vor respecta metodologia desfășurării Bacalaureatului 2010, așa încât e puțin probabil ca cei 1.049 de liceeni constănțeni care vor susține joi, 22 aprilie, proba, să fie afectați de grevă.
Astăzi, la ora 14,30, deputatul Maria Stavrositu și-a declarat intenția de a participa la o întâlnire cu sindicatul constănțean, discuția purtându-se pe marginea amendamentelor propuse la Legea educației, "care n-au făcut decât să schimbe o virgulă și doi «și»", în opinia președintelui FSLI, Aurel Cornea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8187 secunde