Păzea, se apropie evaluările școlarilor!

327
Păzea, se apropie evaluările școlarilor! - evaluareaelevilor-1431023707.jpg

Articole de la același autor

Elevii clasei a II-a vor da piept cu prima evaluare a competențelor fundamentale, care va începe, după cum ne-a informat prof. Irinela Nicolae, inspector școlar general adjunct, pe 18 mai, cu proba scrisă la limba română, urmată fiind, pe 19 mai, de proba de citit la limba română.


Evaluarea competențelor dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a va începe pe data de 26 mai, cu proba la limba română. Ea va fi urmată, pe 27 mai, de proba la matematică. 


Ultima evaluare a competențelor, cea la clasa a VI-a, va începe în 2 iunie, cu proba de limbă și co-municare. Pe 3 iunie, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii. 


Evaluările se vor desfășura în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei unități de învă-țământ. Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a, 60 de minute pentru fiecare test la clasa a IV-a și tot câte 60 de minute pentru fiecare test de la clasa a VI-a.


Testele vor fi evaluate în școală de cadrele didactice din respectiva unitate de învățământ. Fiecare test va fi evaluat de două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul/ institutorul/profesorul pentru învățământul primar de la clasă. 


Evaluarea testelor pentru fiecare din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se finalizează în termen de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă. Rezultatele individuale obținute nu se afișează și nu se comunică public, nefiind trecute în catalogul clasei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5232 secunde