Pauză pentru mișcare la Școala "Gheorghe Țițeica"

345
1
Pauză pentru mișcare  la Școala

Articole de la același autor

De mai bine de o lună, elevii de la Școala "Gheorghe Țițeica" au parte de o pauză mare de 20 de minute. Din acestea, 10 mi-nute sunt dedicate exercițiilor fizice.

La propunerea Consiliului Elevilor Școlii Gimnaziale nr. 30 "Gheorghe Țițeica", și în colaborare cu Biroul de Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate, începând cu data de 2 mai, se derulează un proiect intitulat "Pauza pentru mișcare". Obiectivele principale ale acestui proiect sunt stimularea gustului pentru mișcare, pentru activitățile derulate în aer liber, pentru sport în general, dar și lupta împotriva unui stil de viață nesănătos și a obezității infantile. Acțiunea este coordonată dr. Loti Popescu din cadrul DSP Constanța și de asistentul medical Laura Halmache.

În primul rând, Consiliului profesoral a dat o hotărâre prin care pauza de mijloc atât din programul de dimineață al claselor primare, cât și din programul de după-amiază al claselor gimnaziale să fie mărită la 20 de minute. Apoi, cu ajutorul profesorilor de educație fizică și al câtorva elevi ce practică sport de performanță, mai ales gimnastică, s-au elaborat miniprograme de exerciții fizice de 10 minute. Astfel că, la pauza mare, atât elevii, cât și profesorii ies în curtea școlii la locurile stabilite pentru fiecare clasă și desfășoară activitățile de mișcare.

Pentru elevi, satisfacția este triplă. În primul rând, aceștia sunt mulțumiți pentru că acceptarea propunerii lor de către profesori dovedește că există un parteneriat real între dascăli și elevi. În al doilea rând, coeziunea dintre elevi și profesori crește, aceștia simțindu-se bine, amuzându-se împreună. În sfârșit, efectul pozitiv al mișcării se simte în sta-rea psihică a tinerilor, elevii de gimnaziu terminând, în plus, programul de mișcare cu câte un dans, de la horele tradiționale la dansuri latino.

"Dorim ca mișcarea să devină un modus vivendi în rândul elevilor noștri. Am dat curs dorinței elevilor noștri cu mare încântare, deoarece suntem îngrijorați de statisticile privind obezitatea infantilă, privind apariția unor boli cronice pe fondul sedentarismului. Stă în puterea noastră să stimulăm gustul pentru mișcare și, implicit, pentru o viață sănătoasă", a declarat Sorin Cernăianu, directorul Școlii "Gheorghe Țițeica", profesor de educație fizică. 

Comentează știrea

Relu
9 iunie 2017
Scroafa in copac ...

Tiganul asta de Cernaianu este profesor de sport la o alta scoala dintr-un cartier marginas cu multi bronzati . Ca s-a aciuat in burta targului , ajutat fiind de haita din ISJ , se stie cu prisosinta si stim si noi cam care ii este activitatea infractionala in sistem . Chestia asta cu obligarea elevilor sa faca miscare la o anumita ora , are niste riscuri si reprezinta o incalcare a drepturilor copilului . Sa intelegem ca orele de sport nu sunt facute ? De ce imi obligi copilul sa faca gimnastica la acea ora daca in pauza el mai vrea sa repete la o materie sau la alta ? Mai este o toapa directoare , alta descreierata - prietena cu corturarul asta - care-i obliga pe copii musai sa danseze in pauze ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6544 secunde