Performanță deosebită a Școlii Nr. 1 Poarta Albă

"Patrula Smart Kids" a câștigat premiul I al concursului Energy Smart

877
2
Performanță deosebită a Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Poarta Albă, care a reușit să câștige premiul I în cadrul proiectului Energy Smart. Alături de școli cu tradiție și renume în județul Constanța, precum Colegiul "Mircea" sau Liceul "Ovidius", micuța școală

din localitatea Poarta Albă a reușit să-și tipărească numele pe harta succesului educațional.

Energy Smart este un proiect finanțat din fonduri europene care sprijină dobândirea de competențe cheie în domeniul dezvoltării durabile energe-tice pentru un număr de 15.100 elevi din ciclul liceal, gimnazial și primar din județul Constanța. Copiii, alături de cadrele didactice coordonatoare, au trebuit să facă proiecte/machete/prezentări despre cum văd ei viitorul energetic, de la soluții pentru economisirea de energie până la folosirea de resurse alternative.

După mai bine de 3 luni de la lansarea proiectului, săptămâna trecută s-au desemnat câștigătorii, fiind premiate cele mai bune proiecte/idei.

Pentru prima oară, locul I la ciclul primar a fost câștigat de Școala Gimnazială nr. 1 Poarta Albă, prin clasa a IV-a B, coordonată de p.î.p. Laura Farcaș. Proiectul câștigător s-a numit "Patrula Smart Kids", care și-a propus să informeze comunitatea locală despre importanța reciclării, dar și a diminuării consumului de energie electrică. Echipați cu banderole personalizate "Smart Kids", elevii, însoțiți de învățătoarea Laura Farcaș, au luat comuna la pas colectând de la localnici baterii uzate și becuri stricate.

Scopul "patrulei" a fost de încurajare a unui comportament responsabil față de mediul înconjurător prin reciclarea deșeurilor (baterii și becuri uzate), precum și implicarea comunității locale în observarea directă a problemelor de mediu. De asemenea, s-a dorit responsabilizarea participanților și a instituțiilor pentru a proteja mai bine mediul înconjurător, prin furnizarea de informații de către fiecare membru al Patrulei.

v v v

Potrivit ISJ Constanța, activitatea extracurriculară cu modulul Energy Smart și concursul județean vor fi incluse și în oferta educațională județeană a următorilor ani școlari, ca elemente de sustenabilitate. De asemenea, instrumentele inovative cu caracter auxiliar vor constitui suport de învățare pentru elevii de la toate nivelurile de învățământ primar-gimnazial-liceal.

Proiectul propune școlilor activități cu grad maxim de noutate, perfect armonizate cu noile tendințe și inovații ale învățării în cadrul educației pentru devoltare durabilă.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

- creșterea gradului de conștientizare cu privire la impactul consumului de energie asupra emisiilor de carbon și asupra mediului, pentru cei 15.100 elevi, precum și implicarea a 51 de unități școlare, prin derularea campaniei educative Energy Smart.

- dezvoltarea și validarea competențelor cheie (de comunicare, cele privind știința și tehnologia, digitale, sociale, civice, personale și interpersonale).

- îmbunătățirea performanțelor școlare și sprijinirea creșterii participării la educație și formare profesională, prin orientare și consiliere școlară pentru 5.040 elevi, cu atenție deosebită pentru elevii din mediul rural, a celor provenind din comunitatea rromă și pentru alte grupuri vulnerabile.

Comentează știrea

Simona
21 decembrie 2015
Afacere pentru iubitorii de carti

Cum sa castigi bani pe internet! Pentru toti oamenii isteti si ambitiosi, exista acum un curs online GRATUIT care te invata repede si simplu cum sa castigi bani pe internet! Cursul este format din lectii online si iti explica pas cu pas, cu multe detalii, cum sa castigi bani pe internet. Cand vrei cu seriozitate acest curs, cere informatii la adresa de email: [email protected]

Delia
21 decembrie 2015
PROIECT NOU!!!

Posibilitate serioasa de castig! Cea mai cautata oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5523 secunde