Patru unități de învățământ din județul Constanța s-au înfrățit cu instituții din Bursa (Turcia)

1346
Patru unități de învățământ din județul Constanța s-au înfrățit cu instituții din Bursa (Turcia) - protocoaleprofesori-1638538615.jpg
La finele lunii noiembrie, Uniunea Democrată Turcă din România a iniţiat, prin intermediul Comisiei de învăţământ, încheierea de noi parteneriate educaţionale între instituţii de învăţământ din România şi Turcia.

O delegaţie de profesori din România condusă de preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman, a încheiat cinci protocoale de colaborare cu şcoli şi grădiniţe din Bursa.

În cadrul proiectului organizat de UDTR cu prilejul Zilei Profesorului Turc, sărbătorită anual la 24 noiembrie, a fost încheiat un protocol de colaborare între Şcoala Gimnazială nr. 11 „Constantin Angelescu” din Constanţa şi  Colegiul „Özel Nilüfer Bahçeşehir” din Bursa. Protocolul a fost semnat de directorii celor două instituţii, prof. Florentina Nicoară şi prof. Erhan Horzum.

A mai fost încheiat un protocol de colaborare între Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol şi „Hüsnü Züber Ilkokulu Nilüfer” din Bursa precum şi între Liceul Teoretic Murfatlar din localitatea cu acelaşi nume şi Şcoala Gimnazială „Nilufer Şehitler” tot din Bursa.

Potrivit declaraţiei preşedintei Comisiei de învăţământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, directorul Şcolii Gimnaziale „Grigore Antipa” din Tulcea, prof. Ioana Vârtosu, a semnat un acord de înfrăţire cu Şcoala Gimnazială „Şehit Sinan Acar” din Bursa, director Bahtınur Dalgıç. „Am reuşit să încheiem un acord de colaborare între două grădiniţe şi anume, Grădiniţa „Zubeyde Hanim” din Constanţa, director Ghiulbera Bechir şi Grădiniţa„Özel Nilüfer Bahçeşehir” din Bursa, director Erhan Horzum. Dorim ca aceste acorduri de înfrăţire să îi apropie pe elevii şi preşcolarii dintre cele două ţări şi să contribuie la consolidarea relaţiei bilaterale în domeniul educației dintre România şi Turcia”, a declarat prof. Vildan Bormambet.

Delegația de profesori din România a fost primită de preşedintele filialei din Bursa a Federaţiei Cadrelor Didactice din Europa şi Asia (AVRASYA), Ömer Işıkoǧlu, prilej cu care profesorul turc a primit un cozonac ornat cu tricolorul românesc. Cozonacul, produs tradițional românesc servit în zilele de sărbătoare a fost degustat în semn de respect de toti participanţii la întâlnire, marcând astfel în avans, Ziua Naţională a României sărbătorită la 1 Decembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7299 secunde