Patru elevi constănțeni au reprezentat România la o conferință în Franța

303

Articole de la același autor

Săptămâna trecută, patru elevi constănțeni au participat la Vigy, în Franța, la conferința europeană din cadrul proiectului "Mon lycée, Ton lycée, Notre lycée!".


Ei sunt Alexandra Ispas și Sadri Sali, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătran", și Geanina Maria Bostan și Alexandru Florin Schroder, de la Liceul Teoretic "George Călinescu", care au fost însoțiți de profesoara Cristina Zaharia (Colegiul "Mircea"). Selectarea celor două instituții constănțene pentru a participa la acest proiect se datorează faptului că dețin distincția Label FrancEducation, care răsplătește la nivel internațional excelența în predarea limbii franceze.


Proiectul, având ca temă discriminarea, reunește licee din Franța (Besancon, Grenoble, Metz, Nancy), România (Constanța), Elveția, Croația și Italia, iar obiectivele sale sunt ameliorarea vieții școlare, promovarea educației incluzive, favorizarea angajamentului elevilor și responsabilizarea acestora, dezvoltarea competențelor interculturale prin întâlniri și schimburi la nivel internațional. 


La întoarcerea acasă, pornind de la datele sintetizate în Franța, elevii vor construi în școlile de proveniență un proiect de combatere a discriminării în școlile lor, iar în mai 2017 este prevăzută participarea la o videoconferință a tuturor partenerilor, în cadrul căreia aceștia își vor împărtăși rezultatele demersului aplicat. 


La Vigy, cei patru elevi constănțeni de clasa a XI-a, profil bilingv franceză, au intrat în contact cu elevii din celelalte școli, au lucrat în ateliere tematice și au participat la dezbateri privind discriminarea, limba de lucru fiind, desigur, franceza.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9138 secunde