Patru decenii de învățământ marinăresc la Colegiul "Al. I. Cuza"

275

Articole de la același autor

Ziua de 22 octombrie a reprezentat pentru elevii și corpul profesoral al Colegiului Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" Constanța prilej de mare sărbătoare la aniversarea celor 40 de ani de la înființare. 


La ceas festiv, au onorat cu prezența invitați de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Academia Navală "Mircea cel Bătrân", Liga Navală Constanța, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", Cercului Militar Constanța și Centrului de Scafandri Constanța. Invitații au împărtășit elevilor din experiența lor despre viața marinarilor militari, despre rolul lui Alexandru Ioan Cuza în înființarea Marinei Militare Române.


Programul de activități ce s-a des-fășurat pe parcursul acestei zile a fost diversificat, constând în concursuri de cultură generală tehnică și aplicații tehnice din viața de zi cu zi, concursuri despre geografia mărilor și oceanelor, despre istoria marinei române, concur-suri de matematică și fizică, de creație literară, competiții sportive. 


"Elevii colegiului nostru au fost inițiați în tainele meseriei de marinar de către studenții instituțiilor invitate, participând la acțiunile desfășurate la standurile amenajate cu armament și echipament militar, dezvoltându-și competențele practice și întărind, astfel, competențele dobândite prin pregătirea teoretică", a declarat prof. Iuliana Negreț, directorul acestei instituții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3354 secunde