Patriarhul Daniel: "Este mare nevoie de rugăciune și de ajutorare frățească"

195
Patriarhul Daniel:

Articole recomandate

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, consideră că în această perioadă de epidemie este mare nevoie de rugăciune și de ajutorare frățească, de întărire în credință și de apropiere de Dumnezeu și spune că "este, într-un mod paradoxal, timpul în care păstrăm o anumită distanță față de aproapele, pentru binele lui și pentru binele nostru", potrivit Agerpres.

"Mai ales în această perioadă, în care o mulțime de oameni sunt încercați de noua boală molipsitoare, de noua epidemie, este mare nevoie de rugăciune și de ajutorare frățească, de întărire în credință și de apropiere de Dumnezeu. (...) Această perioada ne arată cât de fragilă este viața omului pe pământ, cât de mare nevoie este de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieții pământești și al vieții veșnice cerești. (..) De aceea, trebuie să transformăm această perioadă de criză medicală într-o perioadă de întărire în credință și de sporire a dragostei noastre față de Dumnezeu și față de semeni", a spus patriarhul, duminică, în predica rostită în Paraclisul "Sfântul Grigorie Luminătorul" din Reședința Patriarhală, potrivit https://basilica.ro/.

Patriarhul a recomandat ajutorarea "mai întâi prin rugăciune și apoi prin trimiterea unui ajutor material și încurajarea spirituală a celor care se află în izolare sau în carantină". "Nu trebuie ca această izolare și această carantină să fie considerată o însingurare, ci un prilej de a spori comuniunea, iubirea noastră smerită față de Dumnezeu și iubirea noastră milostivă față de semeni. Prin urmare, trebuie să ne rugăm și să lucrăm nu numai pentru sănătatea sufletelor și a trupurilor noastre, ci și pentru sănătatea semenilor noștri", a spus patriarhul Daniel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3748 secunde