Pasiunea pentru lectură, răsplătită cu un premiu național

265
Pasiunea pentru lectură, răsplătită cu un premiu național - dianaholban-1370958031.jpg

Articole de la același autor

La Bistrița-Năsăud, a avut loc, recent, prima ediție a Concursului Național "Lectura ca abilitate de viață", la care județul Constanța a fost reprezentat de patru eleve: Raluca Cheleșu, clasa a VI-a de la Școala cu clasele I-VIII "Nicolae Titulescu", Andreea Constandin, clasa a VIII-a, Ana Barbu - clasa a IX-a și Diana Holban, clasa a XII-a, de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu". 

Subiectele concursului au fost concepute după modelul testelor PISA, obiectivul urmărit fiind acela de a forma și dezvolta elevilor competența de a utiliza lectura ca abilitate de viață. 

Cea care a fost apreciată în mod deosebit de juriu, prin premiul special pentru expresivitatea discursului, a fost eleva Diana Holban, care a obținut, de altfel, punctaj maxim la proba orală a concursului. Diana nu este la primul premiu obținut, pasiunea pentru literatură s-a concretizat de-a lungul timpului în obținerea a numeroase premii atât la faza națională a Olimpiadei de limba și literatura română, cât și la alte concursuri, fiind premiată chiar și de Uniunea Scriitorilor Români, Filiala Dobrogea. 

Cu acest prilej, eleva Diana Holban a menționat: "Fiind prima ediție a acestui concurs, vă imaginați că și emoțiile au fost pe măsură. Proba de dezbatere pot spune că s-a derulat într-un format oarecum atipic, dar a reușit să antreneze atât calitățile noastre de oratori, cât și capacitatea de a valorifica informațiile de limbă și comunicare acumulate de-a lungul anilor de liceu. Sunt foarte încântată că am reușit să obțin cel mai bun punctaj la această probă, mai ales că aveam mari așteptări de la ultima mea competiție. Deși baza concursului a fost lectura, acesta a necesitat și abordarea unor domenii precum filosofie sau istorie, pentru o mai bună înțelegere a lumii reale reflectată în cea fictivă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4785 secunde