Parteneriate între Facultatea de Construcții și regii autonome

28294
Prof. dr. Dănuț Tiberius Epure, decanul Facultății de Științe Economice și principalul candidat la funcția de rector al Universității "Ovidius" din Constanța, a avut o întâlnire oficială cu colectivul Facultății de Construcții. Prin organizarea unor astfel de dezbateri, prof. dr. Dănuț Tiberius Epure dorește să se familiarizeze cu problemele specifice fiecărei facultăți și să stabilească, alături de cadrele didactice, o listă de demersuri utile pentru soluționarea acestora.
Baza materială insuficientă, o problemă deja generalizată în universitatea constănțeană, afectează procesul educațional și în cadrul Facultății de Construcții. Mai mult, lipsa dotărilor de specialitate îngreunează activitatea de cercetare, vitală în demersurile de sporire a vizibilității naționale și internaționale a instituției. Astfel, una din prioritățile care se impun este dezvoltarea bazei materiale pentru cercetare, prin certificare ISO 9001-2008 a laboratoarelor de analize, determinări și încercări în construcții.
Tot în sfera cercetării, unul dintre principalele demersuri propuse este stabilirea de parteneriate publice-private între Facultatea de Construcții și regii autonome (de genul RAJA, RAJDP, CNADR sau APMC) pentru realizarea de proiecte comune de cercetare și de valorificare a rezultatelor acestora.
Pe parcursul întâlnirii, prof. dr. Dănuț Tiberius Epure și-a prezentat în întregime programul managerial subliniind principalele obiective: implementarea unei oferte educaționale centrată pe student, acesta devenind astfel partener în procesul educațional, accederea Universității "Ovidius" din Constanța în categoria universităților de cercetare avansată și de educație, înnoirea și modernizarea bazei materiale, cât și impunerea unei politici orientată către transparență și deschidere în promovarea cadrelor didactice. Cei prezenți și-au arătat susținerea pentru candidat, felicitându-l pentru complexitatea platformei program, dar și pentru deschiderea de care dă dovadă, în încercarea sa de a asculta fiecare voce din universitatea constănțeană.
Prof. dr. Dănuț Tiberius Epure continuă seria întâlnirilor cu colectivele fiecărei facultăți în parte, după ce, într-un timp foarte scurt, de la lansarea oficială a candidaturii și până în prezent, acesta a reușit să ajungă la un numitor comun în ceea ce privește identificarea problemelor și priorităților cadrelor didactice de la Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia petrolului, Facultatea de Arte, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Facultatea de Drept, Științe administrative și Sociologie, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Educație fizică și Sport, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Teologie, Facultatea de Inginerie mecanică, industrială și maritimă, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Construcții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6912 secunde