Părinții, îngrijorați de modul cum vor da elevii examenele naționale

359
Părinții, îngrijorați de modul cum vor da elevii examenele naționale - parintiiingrijorati1-1589995282.jpg

Articole de la același autor

Susținerea examenelor naționale în timpul pandemiei cu coronavirus a trezit numeroase reacții din partea părinților. Unii sunt de acord ca ele să se dea în continuare și că nu ar fi cinstit ca acestea să fie echivalate cu mediile de la școală, alții sunt de părere că este un risc la care nici elevii și nici profesorii nu ar trebui să fie expuși.

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, a participat, la începutul acestei săptămâni, la o întâlnire la Ministerul Educației, în care s-au discutat aspecte privind susținerea examenelor naționale. "Le-am adus la cunoștință nemulțumirile unor părinți. Am pus problema impactului psihologic asupra unui elev care, la triajul epidemiologic, este depistat cu temperatură de 37,5 grade, elev care ar putea, pur și simplu, să intre în depresie. Am întrebat ce poate fi în capul unui elev care pleacă spre sala de examen și știe că poate fi oprit la poartă, chiar dacă există procedură de rezervă. Emoțional… este cam demoralizat. Cred că pentru ei, în loc să se concentreze la examen, prima barieră, subliminal, o reprezintă accesul în sala de examen!", este de părere Iulian Cristache.

Acesta a mai spus că a atras atenția reprezentanților Ministerului Educației că una dintre dificultăți este și masca. "Este foarte greu să susții examenul cu masca pe față, timp de trei, respectiv patru ore (am luat în calcul și prezența cu cel puțin o oră înainte de prezentarea subiectelor). Nivelul de oxigenare va scădea drastic, existând riscul ca unii dintre ei să leșine. Prin prisma acestor argumente, am solicitat ca Ministerul Sănătății să vină cu un punct de vedere punctual, fără a lăsa loc de interpretări", a precizat președintele Federației Asociațiilor de Părinți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7885 secunde