Părinții acuză "pușcăria" de la Bac!

1227
3
Părinții acuză

A fost declarat "Bacalaureatul groazei", iar acum se caută vinovații pentru dezastru. Și, ca orice eșec românesc, nimeni nu-și asumă propria răspundere, toată lumea acuză pe toată lumea.

Elevii și părinții lor dau vina pe profe-sori, care nu-și mai dau interesul la clasă pentru că au ajuns să muncească pe salarii la limita subzistenței, profesorii dau vina pe elevi că nu manifestă interes pentru învățătură. Iar ministerul se bate cu cărămida în piept cât de corect a fost anul acesta bacalaureatul și cât de adevărate sunt procentele raportate. Pe undeva, miroase a întrecere comunistă pe ramură, numai că, pe atunci, cifrele din rapoarte erau umflate ca să dea bine la conducerea supremă.
Părinții consideră că profesorii nu prea sunt afectați de ceea ce s-a întâmplat și oricum nu s-a dispus nicio măsură "reparatorie" în acest sens de la Mi-nisterul Educației. În schimb, părinții sunt șocați să aibă în casă un șomer de pe băncile liceului. Pentru că fără diplomă de bacalaureat, teoretic și legal, copiii lor nu ar putea să muncească decât la negru. Și de aici au apărut acuzele.

Mihaela Crișan, mama unui elev picat la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza", consideră că ceea ce s-a întâmplat la instituția unde fiul ei a susținut bacalaureatul a fost un șoc: "Copilul meu este distrus. După ce a picat în prima sesiune, cu stresul evenimen-telor petrecute la liceul unde a învățat, în a doua sesiune mi-a fost teamă să nu-l pierdem psihic, el fiind și mai retras".
Despre aceeași timorare ne-a pomenit și Petrică Vâlcu, a cărui fiică a susținut examenul la Colegiul Economic "Carol I": "Recunosc că fii-mea nu-și imagina că vor fi atât de stricți în ceea ce privește se-curitatea, fiindu-le reținute până și telefoa-nele mobile. Dar, pentru că e ambițioasă, după ce a picat la prima sesiune, acum l-a trecut la limită. Nu a fost ea printre premianții clasei, dar subiectele mi-a spus că au fost foarte grele".
Camil Nuredin, un alt părinte foarte supărat, regretă faptul că fiica sa face parte din generația de sacrificiu și că subiectele au fost mult prea dificile pentru un nivel mediu de studiu. "Ce să mai zic de oamenii de la catedră? Oare ei or avea remușcări pentru ce se întâmplă acum cu copiii noștri?".
Viorica Câmpan se declară un părinte învins de sistem: "Ca și cum nu era de ajuns că eu sunt șomeră, acum, la finalul verii, mi se alătură și băiatul, care s-a înscris, ieri, la șomaj și a renunțat să mai facă vreo contestație pentru notele primite în a doua sesiune de bac. Nu o fi fost el vreun nedreptățit, dar mi-a povestit că între ei colegii vorbeau că subiectele ar fi putut să fie măcar separate pentru liceele tehnice, unde se știe clar că nu răsar olimpicii".
După prima sesiune de bacalaureat, Adrian Topor, vicepreședintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, declara: "Avem semnale că în unele licee reprezentanții ministerului și ai inspectoratelor școlare au țipat la elevi, i-au amenințat și au mers până la control corporal, ceea ce este inadmisibil. Suntem într-o școală, nu la pușcărie"!



Comentează știrea

un examinator
6 septembrie 2011
intrebare....

Corectam la Liceul Eminescu...a venit doamna Zait Odette si vorbea despre o teza cu o membra a comisiei ,Monica.Parca numai cei din comisia judeteana se duc in centre de evaluare.Legea nu se aplica la doamna zait?Ce cauta acolo?

politia
6 septembrie 2011
alo...alo...!

ce faci mai Odette,ai amutit?zi ca nu-i asa! facem PARIU?MAI VREI DETALII....LE STII TU!

Andrei
6 septembrie 2011
Bacalaureat

Ce face DNA-ul? Nu se autosesizeaza? Nu asculta niste telefoane ale dlor si domnilor directori sau inspectori? Lista e lunga: Purcarea, Constantin, Odete, Ciurescu, Flonder, Neagu, Marinescu, Balanescu, Radulescu... toti executa poruncile lui aliss

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9094 secunde