Părintele Marius Moșteanu: "România este grădina Maicii Domnului, cu grădinarii pe care îi merită!"

2815
6
Părintele Marius Moșteanu:

Articole de la același autor

În acest week-end, cinstim Adormirea Maicii Domnului sau "Paștile verii", cea mai importantă sărbătoare închinată Sfintei Maria, iar pentru români este și ocrotitoarea marinarilor.

Poate nu mulți știu că pentru poporul român Maica Domnului are o însemnătate deosebită fiind considerată ca proprietara țării noastre, de vreme ce România este numită în tradiție Grădina Maicii Domnului. "În vreme ce sfântul munte Athos este închinat Maicii Domnului, aici este grădina Maicii Domnului", declara părintele Marius Moșteanu, preot paroh la Biserica Sfântul Nicolae Vechi din Constanța. "Pentru că oamenii au constatat că avem toate formele de relief, că avem tot felul de bogății. Nu numai cele văzute, ci sunt și în pământ sunt zăcăminte nevăzute așa încât lumea s-a gândit că este o mână undeva care conduce destinele acestui popor și au considerat că Maica Domnului este cea care a sădit toate bunătățile pământului acestuia și ea este cea care se îngrijește de țara noastră. Ca orice grădină, are într-o parte a ei sau la mijlocul ei o anumită apă, curgătoare sau stătătoare. Iar în estul acestei grădini stă Marea Neagră, peste care Maica Domnului își întinde de fiecare dată grija mai ales în mijlocul verii, când praznicul Adormirii ei ne duce cu mintea la o trecere dintr-un loc într-altul. Și anume vorbeam de călătoria pe ape, pe uscat și prin aer.

Ne pregătim pe uscat până al gurile Dunării, apoi mergem pe apă, iar în aer vom merge după ce Maica Domnului ne va pregăti și calea către cer.

Pentru români, Maica Domnului este cea care face mijlocirea către Dumnezeu", a continuat istorisirea același interlocutor.

L-am întrebat pe părintele Marius Moșteanu de ce, totuși, mulți români au ajuns la concluzia că nu avem conducătorii pe care îi merită această țară, frumos denumită Grădina Maicii Domnului.

"Dacă ne gândim la România ca la o grădină, trebuie să ne gândim că este bântuită de multe evenimente. Poate să vină o anumită grindină să o strice pe toată. Poate să vină o secetă care să-i lase la pământ toate culturile sau pot interveni oameni răi, care să sape acolo unde nu trebuie, să scormonească ceea ce nu trebuie. Probabil că de aceea Dumnezeu a îngăduit să fim o grădină atât de încercată, tocmai pentru că avem un grădinar bun, care nu intră în panică niciodată atunci când i s-a stricat grădina, doar că necesită timp să repare ce s-a întâmplat după o grindină sau după niște săpători ori hoți. Nu pot să mă gândesc la grădina Maicii Domnului care este România că nu este sub grija lui Dumnezeu. Dacă unii consideră într-un fel sau în altul că nu avem conducătorii pe care chipurile i-am merita, eu cred că-i merităm din plin. Schimbarea nu se face cu celălalt niciodată, ci cu noi înșine. Dacă fiecare dintre noi am avea grijă să ne fim un conducător bun în casa noastră sau în mediul pe care foarte puțin îl controlăm, atunci cu siguranță că la nivelul celălalt se vor așeza și oameni cumsecade. Dar de vreme ce ni se pare nouă că în partea cealaltă nu sunt oameni cumsecade cred că problema este la noi. Ori ne uităm prea mult în sus la cei care ne conduc, ori nu ne uităm așa cum trebuie. Dacă am fi mai înțelepți și am lua lucrurile așa cum sunt ele cu siguranță că nu ne-ar podidi grijile atâta timp cât știm că mersul nostru este înainte.

Așadar, după o ploaie pământul reavăn se desfată, tot așa și după o furtună, grădina este răvășită și va urma vreme frumoasă. După o secetă puternică, prima ploaie va răvăși lucrurile și se vor dezvolta în primul rând buruienile că au mai multă sămânță în pământ, decât cultura pe care noi o așezăm. Dar dacă avem răbdare și suntem de cursă lungă acele buruieni neavând rădăcini prea puternice vor fi arse de soare. Nouă ne trebuie așadar răbdare și muncă foarte multă cu propriul ogor și să nu ne mai uităm prea mult la stânga sau la dreapta, prea în sus sau prea în jos, ci la noi înșine și vom ști sigur că suntem pe drumul cel bun", a explicat preotul paroh.

Comentează știrea

Daniela
15 august 2015
Cautam colaboratori

Cautam colaboratori pentru publicare anunturii Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi,in functie de abilitati Cerinte:necesar calculator -conexiune internet -rabdare -cunostinte minime PC -seriozitate -perseverenta -atentie la detalii Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti,o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Important:nu cereti detalii pe facebook. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pt. infor****** trimiteti textul ,,info" la adresa : [email protected] Oferim si solicitam seriozitate.In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.

unul
15 august 2015
Toate cuvintele nazariteanului sunt de o perversitate diabolică. Cine să vi le explice ?

În mai multe locuri Ieremia vă atrage atenția să nu dați închinare zeiței cerului : 7.18,19 ; 44.17-25. Și voi exact asta faceți cu o boarfă care a zis că a fost pîrlită de un duh sfînt. Nazariteanul pervers și mincinos v-a otrăvit sufletul cu minciuni shivaiste despre iubirea universala : dacă cineva îți i-a haina, dă-i și cămașa, etc. etc. Cît de minunate sunt învățăturile Fiului de Coorvă care s-a numit pe sine dumnezeu si a luat asupra lui închinarea pe care voi o datorați Dumnezeului Cel Adevărat ! Cît de necesare sunt aceste învațaturi pt. cretinizarea speciei umane ! Cît de mult vă străduiți voi să le urmați ! Mă întreb, cum altfel ar fi fost posibil să vă dați țara in mîna străinilor (țară care a avut o industrie și economie bună), iar ei, evident, cu dragoste, s-o distrugă complet și s-o transforme într-o colonie ?

unul
15 august 2015
rectificare

...iti ia haina...

wakeuptime
15 august 2015
Selectam

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Axterix
15 august 2015
Unora, le place pușcăria !

Păi prostia duhovniciei, sminteala bisericească e a mai mare: sucește mintea, prostimii și prostalăilor, năcăjiților, necitiților, neadaptaților, aculturalilor, HOȚILOR și mincinoșilor pe care se grefează... cu har ( vezi cazul Șpagoveanu )! Câtă popime suportă românii azi, câte biserici, catedrale, capele, mânăstiri și alte "lăcașe" alcătuie geografia lor pecuniară, manifestările lor zis religioase, în fond, grave forme de misticism, primitivism în locul fabricilor, uzinelor, instituțiilor de artă și cultură ! .. Pușcăriașii din comunism s-au ales din rândul activiștilor politico-religioși pierzători (Pârvu, Boca, Papacioc ș.a.) cu rugăciuni cu tot, continuând fenomenul fizico-psihologic al pușcăriei pân la dispariție lor lumească în biserici, mânăstiri, forme lejere ale detenției: uniforma de deținut în dungi se transformă în anteriu, chipiul, în rizibilul potcap ! Aleluia, dacă... place ! Pe când următoarea curățenie, dezgunoire ? Vrem țara la loc, nu populată de SPA-uri dohovnice sau străinii vânzându-ne telegenic ciorbă la plic !

mostenescu
16 august 2015
gradina

bhai da de unde ai aparut tu cu cuvintele astea filozofice .....la cata spaga iei ...cum draq sa n ai erectii intelectuale

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3014 secunde