În premieră, la Grădina de vară Soveja

Paradă și competiție artistică la Constanța

508
În perioada 9-11 septembrie, Constanța va deveni capitala dan-sului, cântecului și portului turco-tătar. În premieră, anul acesta fes-tivalul se va ține în aer liber, la Grădina de Vară Soveja.
An de an, după încheierea postului și Lunii Ramazan, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani organizează cea mai amplă manifestare a comunității turco-tătare, Festivalul Internațional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco-Tătar.
Festivalul va debuta vineri, 9 septembrie, în jurul orei 10, cu parada ansamblurilor participante, pe traseul Sala Sporturilor - City Park Mall. Apoi, de la ora 11:30, pe platoul Teatrului de Vară Soveja, participanții vor susține un scurt program artistic.
În aceeași zi, între orele 12:00 și 14:00 este programată vizita delegaților străini la oficialitățile locale ale municipiului Constanța, care, de la ora 16:00, se va transfera la sediul central al UDTTMR.
La ora 19, va avea loc deschiderea oficială a festivalului aflat la a XVII-a ediție, la Teatru de Vară Soveja.
Festivalul continuă și sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 19, cu un spec-tacol de muzică și dansuri tradiționale și se va încheia duminică, 11 septembrie, cu o seară pentru tineret la restaurantul "Nunta Zamfirei" din Eforie Nord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Încă mai puteți dona o carte!
Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Seară lirică la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 1.5958 secunde