Păpușarii constănțeni pleacă la Festivalul Internațional de Animație

239
Păpușarii constănțeni pleacă la Festivalul Internațional de Animație - papusarii-1526657186.jpg

Articole de la același autor

Actorii Teatrului pentru copii și tineret "Căluțul de Mare" din Constanța vor fi prezenți, în aceste zile, la cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Animație "Gulliver" de la Galați. Aici, echipa noastră va prezenta spectacolul "Prințesa și Broscoiul", o adaptare după basmul "Prințul fermecat" al Fraților Grimm, regia și scenariul fiind semnate de Cristian Mitescu, actor, regizor, scenarist și realizator de programe în cadrul mai multor televiziuni. 


Ionuț-Sergiu Anghel realizează coregrafia spectacolului, iar muzica îi aparține compozitorului Viorel Andrinoiu. 


Scenografia de excepție este marca renumitei scenografe constănțene Eugenia Tărășescu-Jianu. Distribuția este formată din actorii Arina Cojocaru, Grațian Prisăcariu, Daniela Vlad, Lică Gherghilescu, Clara Ghiuvelechian, Daniel Minciună, Tiberiu Roșu, Andrei Stroescu. 


Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste patru ani. 


Festivalul Internațional de Animație "Gulliver" este unul dintre cele mai importante festivaluri de animație din țară, care a dat șansa multor teatre să se afirme, iar întâlnirea cu alți colegi în cadrul festivalului a deschis oportunități importante de colaborare între artiști. Menționăm că, încă de la început, acest festival a avut un caracter competitiv, fiind format dintr-un juriu de specialitate, alcătuit din personalități ale lumii teatrale, critici de teatru, profesori, teatrologi, regizori, scenografi, iar tradiția s-a păstrat până astăzi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4307 secunde