Papa Ioan Paul II va lansa volumul "În mâinile Domnului"

138
1
Papa Ioan Paul II va lansa volumul

Articole de la același autor

În curând, Editura Humanitas va lansa volumul de însemnări ale Papei Ioan Paul II: "În mâinile Domnului. Însemnări personale, 1962–2003". Peste patruzeci de ani din viața celei mai importante personalități spirituale a secolului XX sunt consemnați în această carte. Odată publicată în Polonia, cartea a stârnit un imens interes mediatic. Încredințate prin testament părintelui Stanislaw Dziwisz, secretarul și cel mai apropiat colaborator al Papei pentru a fi arse, aceste însemnări nu au fost distruse, ci au fost prezentate Congregației pentru Cauzele Sfinților. Cartea va fi publicată în ediție de colecție, cu reproduceri după manuscrisele originale și fotografii. Decizia luată de cardinalul Stanislaw Dziwisz, mitropolitul de astăzi al Cracoviei, ne oferă una dintre cărțile fundamentale ale umanității, un extraordinar document care dezvăluie taina sufletului unuia dintre cei mai iubiți oameni și un loc spiritual aparte în care ceea ce este omenesc și ceea ce este dumnezeiesc se îmbină în dimensiunea sfințeniei.

Episcopul Karol Wojtyla, apoi arhiepiscopul Cracoviei, cardinal și Suveran Pontif din 1978, devenit după moarte sfânt al Bisericii Catolice, a străbătut una dintre cele mai dificile perioade ale secolului XX, fiind nucleul lumii spirituale occidentale. Notările sale reprezintă unica șansa de a înțelege viața interioară a celui care, prin dragostea sa pentru oameni și Dumnezeu, a influențat cursul istoriei. Singurul Suveran Pontif care a vizitat România, Ioan Paul II a făcut posibil un moment de o imensă importanță istorică. Sute de mii de oameni, ortodocși, catolici și greco-catolici, au participat la evenimentele petrecute în cele trei zile ale vizitei. Însemnările spirituale ale lui Karol Wojtyla dezvăluie taina inimii unui Petru al timpurilor noastre, care în perioada grea a comunismului a fost episcop al Cracoviei, iar apoi, timp de aproape douăzeci și șapte de ani, a condus Arca lui Petru pe valurile învolburate ale secolului XX și ale începutului de secol XXI.

Comentează știrea

costy
9 aprilie 2015
afaceri

Istoria omenirii este scrisă de cei care și-au propus scopuri mărețe și care au persistat cu îndârjire, uneori timp de ani de zile, până le-au atins. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8978 secunde