Papa Francisc va vizita România. Data va fi stabilită pe canale diplomatice

76
Papa Francisc va vizita România. Data va fi stabilită pe canale diplomatice - iohannissipapafrancisc-1431701522.jpg

Articole recomandate

Administrația Prezidențială a anuțat vineri că Suveranul Pontif a acceptat cu plăcere invitația din partea șefului statului de a vizita România și că data vizitei va fi stabilită pe canale diplomatice.

"În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice, au fost discutate relațiile dintre România și Sfântul Scaun. De ambele părți a fost exprimată satisfacția deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relații în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului și a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertății religioase, dialogul interreligios și combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, și un schimb de opinii pe teme internaționale de actualitate" este comunicatul transmis de Administrația Prezidențială după ce Klaus Iohannis s-a întâlnit la Vatican cu Papa Francisc.

Despre invitația pe care președintele i-a adresat-o Suveranului Pontiffi, Administrația Prezidențială scrie că "a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice", potrivit B1.ro..

În ceea ce privește cadourile, Iohannis i-a dărui Papei Francisc o "monedă care semnifică importanța creștinătății pentru noi, este o monedă foarte specială, emisă de Banca Națională a României"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.324 secunde