Panică printre părinți! „Ce facem cu copiii? Ne dăm demisia, ca să stăm cu ei acasă?”

971

Articole de la același autor

Numărăm, deja, pe degete zilele care au rămas până la începerea anului școlar. În ultima perioadă s-a tot vorbit despre modul în care vor începe cursurile elevii din ciclul primar, gimnazial sau liceal, dar în judeţ există mii de preșcolari, ai căror părinți așteaptă, cu sufletul la gură, vești cu privire la modul în care aceștia își vor desfășura activitatea.

Dacă debutul anului școlar era, în anii anteriori, motiv de bucurie pentru copii, că se vor reîntâlni, după vacanță, cu colegii lor, anul acesta, totul este haotic. La grădinițe, cel puțin, copiii vor fi împărțiți în două și vor învăța doar timp de două săptămâni pe lună. Această decizie, însă, a iscat un val de nemulțumiri din partea părinților, care spun că nu au cu cine să își lase copiii în intervalul de timp în care cei mici nu vor frecventa cursurile grădiniței. „Educatoarele ne-au transmis că nu îi putem duce mai mult de două săptămâni. Noi ce facem cu copiii în celelalte două săptămâni? Noi nu lucrăm jumătate de lună, ca să ne putem lua liber când vrem. Ce se întâmplă în sistem, mi se pare o bătaie de joc”, ne-a mărturisit Georgiana D., mama unei fetiţe de cinci ani.

„La băieţelul meu, unii părinţi au anunţat că nu îşi vor aduce copiii, dar nu ni se permite să îi aducem pe ai noştri în locul lor. Nu înţeleg ce fel de scenarii au gândit grădiniţele, pentru că, în unele situaţii, sunt în dezavantajul nostru, al părinţilor. Ce facem cu serviciile noastre? Ne dăm demisia, ca să putem sta cu ei acasă?”, şi-a manifestat nemulţumirea o altă mămică. Desigur, ca ei sunt sute de părinţi, care vor fi nevoiţi să găsească soluţii pentru pauza de două săptămâni a celor mici.

Toţi copiii încep pe scenariul hibrid

Făcând un periplu, am aflat că toate grădiniţele au adoptat acest scenariu. Spre exemplu, la Grădinița nr. 57, directorul instituției, Ana Maria Brăteanu ne-a declarat că se va merge pe un scenariu hibrid, două săptămâni la grădiniță, două acasă. „Este mai bine așa. În primul rând, și epidemiologii recomandă acest program, pentru că, dacă cineva este infectat în acest interval, boala se confirmă în primele zile și este mai bine să mergem pe varianta aceasta. Apoi, ne vin, zilele acestea, măsuțele individuale pentru copii, avem tot ce ne trebuie, dezinfectanți etc. Suntem pregătiţi”, a precizat aceasta.

La Grădinița „Zubeyde Hanim”, directorul Ghiulbera Bechir a precizat că vor începe cu acest scenariu hibrid şi că, timp de două săptămâni, copiii vor veni pe rând. „Noi suntem optimiste că lucrurile vor fi în regulă”, a adăugat cadrul didactic.

La Grădiniţa nr. 45, directorul Larisa Epure a optat tot pentru această prezenţă parţială la cursuri a copiilor, mai ales că există şi o perioadă de adaptare pentru cei mici şi i-ar bulversa programul de o săptămână cu o săptămână. „Noi avem de toate, dar ne-ar mai fi trebuit nişte personal nedidactic. În plus, copiii ai căror părinţi lucrează în linia 1 vor veni în permanenţă”, a subliniat ea.

Directorul Cristina Şerban, de la Grădiniţa nr. 42 a spus că şi ei vor adopta tot scenariul 2. „Copiii vor veni două săptămâni cu două săptămâni, prin rotaţie. Vor avea prioritate cei ai căror părinţi lucrează în linia 1, apoi, ceilalţi vor fi împărţiţi în funcţie de posibilităţile părinţilor de a avea cu cine să-i lase şi să fie supravegheaţi acasă”, a subliniat ea.

La Grădiniţa Azur, directorul instituţiei, Ecaterina Radu ne-a declarat că au tot ce le trebuie şi au luat toate măsurile pentru protejarea sănătăţii copiilor. „Tot ce ţine de planul material, avem. Toate cadrele didactice sunt bine pregătite, şi, să zicem, suficiente pentru momentul acesta. Pentru început, părinţii nu vor mai avea voie să intre în incinta grădiniţei, copiii vor fi preluaţi de personalul nostru. Când vom primi noi ordine, ne vom conforma şi vom lua alte măsuri”, a încheiat aceasta.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3801 secunde