Palmaresul concursului "Sub bolta geniilor"

1165
Palmaresul concursului

Articole recomandate

În parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Uniunea Democrată Turcă din România a organizat cea de-a II-a ediție a concursului de recitare și traduceri, "Sub bolta geniilor", dedicat poeților Mihai Eminescu și Yunus Emre.

În concurs au intrat elevi care studiază limba maternă turcă în școlile din Constanța, dar și elevi români care îndrăgesc limba turcă. Juriul concursului a fost format din: prof. Anefi Icbal, inspector de specialitate-ISJ Constanța, Melec Amet, președinte - comisia de femei a UDTR și Selmin Abaz, redactor șef la Radio T.

La secțiunea clasele I-IV, premiul I a fost câștigat de Cherim Nur (Școala Gimnazială nr. 39), premiul al II-lea de Eynali Merve (Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea") și premiul III de Cadir Emirhan (Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna). La secțiunea clasele V-VIII, premiul I a fost acordat elevei Koșkan Melisa (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"), premiul II, elevei Mola-Omer Esra (Școala Gimnazială nr. 10 "Mihail Koiciu") și premiul III elevei Husein Nur (Școala Gimnazială nr. 30 "Gh. Țițeica"). Juriul a mai acordat mențiuni elevilor: Musledin Melek și Topaloglu Esma Nur (ambii de la Școala "Ion Jalea"), Saligean Aylin și Chelai Amira (Liceul "Nicolae Dumitrescu"), Ismail Melisa (Școala Gimnazială nr. 1 Mangalia).

Un premiu special a fost acordat elevei Mihai Maria (Școala Gimnazială nr. 12 "B.P. Hașdeu"), care a recitat în limba turcă poezia "Glossă" de Mihai Eminescu. Juriul a mai acordat premii de excelență pentru traducerile poeziilor eminesciene în limba turcă și a celor aparținând lui Yunus Emre în limba română, profesoarelor Osman Melek, Iomer Subihan, Arif Aisel și Memet Sibel, precum și poetei Șachir Urfet. Un premiu de excelență a obțínut și Gulten Abdula, pentru expozeul prezentat despre viața și opera poeților Mihai Eminescu și Yunus Emre. Premiile au fost înmânate de președintele UDTR, Osman Fedbi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.534 secunde