Palmaresul concursului "Constanța dezbate!"

231
Palmaresul concursului

Articole recomandate

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români - Constanța și Leadershape România au desfășurat, în perioada 30 martie - 2 aprilie, cea de-a doua ediție a Proiectului Național "Constanța dezbate!", în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Arhiepiscopia Tomisului, Universitatea "Ovidius" și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Evenimentul a urmărit creșterea gradului de implicare a elevilor și studenților în viața societății, folosind metoda dezbaterilor academice. Obiectivele specifice care au fost îndeplinite în cadrul acestei acțiuni sunt formarea a 20 de profesori și studenți ca arbitri, selectarea a 18 echipe de elevi, respectiv patru echipe de studenți pentru participarea la competiții naționale, de anvergură, precum și internaționale.

Cei 80 de participanți au luat parte la cursul de formare "Introducere, aprofundare și formare în dezbateri. Moțiuni și formate" susținut de către traineri ai Federației Asociațiilor Reprezentative de Educație prin Dezbateri.

Ulterior acestei prime părți, în cea de-a treia zi a proiectului, elevii și studenții au participat la competiția de dezbateri propriu-zisă, abordând moțiuni inspirate din agenda europeană pentru tineret, precum "Acest Parlament ar acorda drept de vot tinerilor cu vârsta de 16 ani".

Concursul de dezbateri, găzduit de către Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Liceul Teoretic "Traian", și-a desemnat câștigătorii la secțiunea Individual: Premiul I - Maria Leșan (Colegiul Național "Andrei Mureșan", Bistrița Năsăud), Premiul II - Crina Stan (Colegiul Național "Unirea", Focșani), Premiul III - Cătălina Robu (Liceul "Constantin Brâncoveanu", Horezu), respectiv la secțiunea echipe: Premiul I - Maria Leșan și Crina Stan, Premiul II - Cătălina Robu și Roxana Muraru, respectiv Premiul III - Eduard Stoica și Andrei Cristea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6454 secunde