€ 4.6662
£ 5.2488
$ 4.0794

Mai multe ştiri online:

Palmares bogat pentru elevii de la Liceul "Ovidius", la olimpiadele naționale

Ştire online publicată Vineri, 13 Aprilie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
La sfârșitul lunilor februarie și martie, s-au desfășurat etapele naționale ale olimpiadelor școlare la disciplinele astronomie, astrofizică, biologie, chimie, fizică, geografie, istorie, limba și literatura română, limbi moderne și informatică.

Toți cei 33 de elevi ai Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanța, calificați la etapa națională, au reprezentat cu cinste liceul și în acest an școlar, iar 17 dintre ei au fost distinși cu medalii și mențiuni.

Astfel, la Olimpiada națională de astronomie și astrofizică, Andrei Cătălin Popa, din clasa a XII-a, a obținut o mențiune și medalia de argint, iar Antonia Florina Pănescu, din clasa a IX-a, a câștigat medalia de bronz. Ambii elevi se pregătesc cu prof. Cristina Anghel. La Olimpiada națională de fizică, Victor Andrei Balaur, din clasa a VI-a B, și Theodor Alin Oprea, din clasa a XI-a, ambii pregătiți de prof. Mariana Bahrim, au obținut câte o mențiune și medalia de aur, respectiv medalia de argint. De asemenea, Bogdan Răileanu, din clasa a IX-a, și Daniel Constantin Nicolae, din clasa a X-a, pregătiți de prof. Sorina Maria Leu, au primit mențiune și medalie de argint.

La Olimpiada națională de chimie, Cezar Popescu, din clasa a IX-a, coordonat de prof. Diana Antonia Petcu, a câștigat o mențiune specială, iar la Olimpiada națională de biologie, Ana Maria Peagu, din clasa a VII-a, Antonia Florina Pănescu, din clasa a IX-a, pregătite de prof. Mădălina Munteanu, au obținut câte o mențiune, și Cătălin Moroșan, coordonat de prof. Mirela Gheorghe, s-a calificat în lotul lărgit pentru faza internațională.

Mențiuni au câștigat și Vlad Octavian Ghenu, din clasa a XI-a, la Olimpiada națională de limbă engleză, Ioana Andreea Rus, la limba franceză, Vlad Daniel Leu, la germană, și Cristina Ioana Popa, la spaniolă.

La Olimpiada națională de informatică, Alexandru Manghiuc, din clasa a X-a, pregătit de prof. Mihaela Vișinoiu, a obținut medalie de bronz. Paula Țiței, din clasa a IX-a, a luat mențiune la Olimpiada națională de istorie, iar Ioana Teodora Nedelcu, din clasa a XII-a, a luat premiu special la Olimpiada națională de geografie.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
sambata, 17 noiembrie Foto : COD GALBEN DE NINSORI LA CONSTANȚA 76514 vizite, 0 comentarii COD GALBEN DE NINSORI LA CONSTANȚA
Eveniment
ieri, ora 14:08 Foto : VIAȚA UNUI COPIL STĂ ÎN MÂINILE NOASTRE. HAIDEȚI SĂ DONĂM SÂNGE! 2565 vizite, 0 comentarii VIAȚA UNUI COPIL STĂ ÎN MÂINILE NOASTRE. HAIDEȚI SĂ DONĂM SÂNGE!
Cultură-Educație
joi, 15 noiembrie Foto : Doliu în învățământul constănțean! 2079 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean!
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7887 secunde