Palmares bogat pentru elevii de la Liceul "Ovidius", la olimpiadele naționale

656
Palmares bogat pentru elevii de la Liceul

Articole de la același autor

La sfârșitul lunilor februarie și martie, s-au desfășurat etapele naționale ale olimpiadelor școlare la disciplinele astronomie, astrofizică, biologie, chimie, fizică, geografie, istorie, limba și literatura română, limbi moderne și informatică.

Toți cei 33 de elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius" din Constanța, calificați la etapa națională, au reprezentat cu cinste liceul și în acest an școlar, iar 17 dintre ei au fost distinși cu medalii și mențiuni.

Astfel, la Olimpiada națională de astronomie și astrofizică, Andrei Cătălin Popa, din clasa a XII-a, a obținut o mențiune și medalia de argint, iar Antonia Florina Pănescu, din clasa a IX-a, a câștigat medalia de bronz. Ambii elevi se pregătesc cu prof. Cristina Anghel. La Olimpiada națională de fizică, Victor Andrei Balaur, din clasa a VI-a B, și Theodor Alin Oprea, din clasa a XI-a, ambii pregătiți de prof. Mariana Bahrim, au obținut câte o mențiune și medalia de aur, respectiv medalia de argint. De asemenea, Bogdan Răileanu, din clasa a IX-a, și Daniel Constantin Nicolae, din clasa a X-a, pregătiți de prof. Sorina Maria Leu, au primit mențiune și medalie de argint.

La Olimpiada națională de chimie, Cezar Popescu, din clasa a IX-a, coordonat de prof. Diana Antonia Petcu, a câștigat o mențiune specială, iar la Olimpiada națională de biologie, Ana Maria Peagu, din clasa a VII-a, Antonia Florina Pănescu, din clasa a IX-a, pregătite de prof. Mădălina Munteanu, au obținut câte o mențiune, și Cătălin Moroșan, coordonat de prof. Mirela Gheorghe, s-a calificat în lotul lărgit pentru faza internațională.

Mențiuni au câștigat și Vlad Octavian Ghenu, din clasa a XI-a, la Olimpiada națională de limbă engleză, Ioana Andreea Rus, la limba franceză, Vlad Daniel Leu, la germană, și Cristina Ioana Popa, la spaniolă.

La Olimpiada națională de informatică, Alexandru Manghiuc, din clasa a X-a, pregătit de prof. Mihaela Vișinoiu, a obținut medalie de bronz. Paula Țiței, din clasa a IX-a, a luat mențiune la Olimpiada națională de istorie, iar Ioana Teodora Nedelcu, din clasa a XII-a, a luat premiu special la Olimpiada națională de geografie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4043 secunde