€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Mai multe ştiri online:

Palmares bogat pentru elevii de la Liceul "Ovidius", la olimpiadele naționale

Ştire online publicată Vineri, 13 Aprilie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
La sfârșitul lunilor februarie și martie, s-au desfășurat etapele naționale ale olimpiadelor școlare la disciplinele astronomie, astrofizică, biologie, chimie, fizică, geografie, istorie, limba și literatura română, limbi moderne și informatică.

Toți cei 33 de elevi ai Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanța, calificați la etapa națională, au reprezentat cu cinste liceul și în acest an școlar, iar 17 dintre ei au fost distinși cu medalii și mențiuni.

Astfel, la Olimpiada națională de astronomie și astrofizică, Andrei Cătălin Popa, din clasa a XII-a, a obținut o mențiune și medalia de argint, iar Antonia Florina Pănescu, din clasa a IX-a, a câștigat medalia de bronz. Ambii elevi se pregătesc cu prof. Cristina Anghel. La Olimpiada națională de fizică, Victor Andrei Balaur, din clasa a VI-a B, și Theodor Alin Oprea, din clasa a XI-a, ambii pregătiți de prof. Mariana Bahrim, au obținut câte o mențiune și medalia de aur, respectiv medalia de argint. De asemenea, Bogdan Răileanu, din clasa a IX-a, și Daniel Constantin Nicolae, din clasa a X-a, pregătiți de prof. Sorina Maria Leu, au primit mențiune și medalie de argint.

La Olimpiada națională de chimie, Cezar Popescu, din clasa a IX-a, coordonat de prof. Diana Antonia Petcu, a câștigat o mențiune specială, iar la Olimpiada națională de biologie, Ana Maria Peagu, din clasa a VII-a, Antonia Florina Pănescu, din clasa a IX-a, pregătite de prof. Mădălina Munteanu, au obținut câte o mențiune, și Cătălin Moroșan, coordonat de prof. Mirela Gheorghe, s-a calificat în lotul lărgit pentru faza internațională.

Mențiuni au câștigat și Vlad Octavian Ghenu, din clasa a XI-a, la Olimpiada națională de limbă engleză, Ioana Andreea Rus, la limba franceză, Vlad Daniel Leu, la germană, și Cristina Ioana Popa, la spaniolă.

La Olimpiada națională de informatică, Alexandru Manghiuc, din clasa a X-a, pregătit de prof. Mihaela Vișinoiu, a obținut medalie de bronz. Paula Țiței, din clasa a IX-a, a luat mențiune la Olimpiada națională de istorie, iar Ioana Teodora Nedelcu, din clasa a XII-a, a luat premiu special la Olimpiada națională de geografie.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3782 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1116 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.818 secunde