Palmares bogat al elevilor constănţeni la concursul „Patrimoniul cultural, istoric şi natural”

138
Palmares bogat al elevilor constănţeni la concursul „Patrimoniul cultural, istoric şi natural” - palmaresbogat-1627581734.jpg

Articole de la același autor

Filiala Constanţa a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România a reuşit o performanţă deosebită la concursul naţional „Patrimoniul cultural, istoric şi natural – Zestre comunităţilor locale”. Cele nouă echipe participante de la Constanţa, cele mai multe de la o filială, au adunat şase premii şi menţiuni.

Echipele formate din elevi coordonaţi de profesori au prezentat mai multe clădiri importante „îmbătrânite” sau „pe moarte” din patrimoniul judeţului Constanţa, unele dintre ele monumente istorice, înaintând şi soluţiile pe care le văd, la vârsta lor, pentru salvarea acestora. Astfel, la secţiunea Gimnaziu, echipa Şcolii Gimnaziale „Adrian V. Rădulescu” din Murfatlar a câştigat premiul întâi cu lucrarea „Bisericuţele de cretă de la Murfatlar”, iar echipa Şcolii Gimnaziale nr. 16. „M.I. Dobrogeanu”, cu lucrarea „Castelul regal din Mamaia – o comoară uitată”, a obţinut menţiune.

La secţiunea Liceu, echipa Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” a prezentat lucrarea „Sinagoga Mare (Askenază) din Constanţa, pentru care a câştigat premiul al doilea, iar echipa Liceului Teoretic „George Călinescu”, care a prezentat lucrarea „Casa Alleon”, a câştigat premiul al treilea. De asemenea, echipa Liceului Teoretic „Decebal” din Constanţa a obţinut o menţiune pentru lucrarea „Moscheea regală Carol I”.

„Şi alte echipe constănţene s-au evidenţiat cu lucrări foarte interesante. „Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 30 «Gheorghe Țițeica», cu lucrarea «O poveste fascinantă a orașului meu: Casa cu lei» , Școala gimnazială «George Coșbuc” 23 August, cu lucrarea «Geamia Esmahan Sultan-Mangalia» şi Liceul Tehnologic «C.A. Rosetti», cu lucrarea «Casa Stănescu». Premierea copiilor, profesorilor și școlilor participante se va face, sperăm fizic, după începerea școlii. Felicitări tuturor, copii și profesori!”, a transmis dr. Lavinia Dumitrașcu, președinte al filialei Constanţa a Societății de Științe Istorice din România.

Competiţia a fost organizată de Societatea de Științe Istorice din România, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Facultatea de Istorie-Universitatea București, revistele „Magazin Istoric” și „Historia”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3241 secunde