€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

"Paganini al violoncelului" va încânta publicul constănțean

Ştire online publicată Luni, 20 Noiembrie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului continuă săptămâna aceasta cu încă trei spectacole, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Primul dintre acestea va avea loc joi, 23 noiembrie, ora 18.30, când constănțenii vor putea avea parte de o seară specială, în care vor putea vedea ce se mai află în „Albumul cu amintiri” al soliștilor de la Constanța Brass Band. Pe scenă vor urca Florin Voinea (trompetă), Sorin Mustățea (trompetă), Nicolae Gribnic (corn), Valeri Baran (trombon), Iurie Postolache (tubă), Valentin Tănase (percuție).

„Albumul cu amintiri” este recitalul de excepție pe care dorește să vi-l prezinte grupul de suflători de alamă „Constanța Brass Band”, care se dorește a fi unul care iese din tiparele obișnuitului. Dacă până acum formația prezenta în concert piese ample, de factură clasică, în orchestrații complicate, recitalul din această seară va fi exact opusul.

Alături de aceștia, în aceeași seară, publicul va fi încântat de niște muzici „Tari ca piatra”, adică un spectacol- concert cu Adrian Naidin (violoncel - voce), Ionuț Micu (percuție).

Supranumit „Paganini al violoncelului”, Adrian Naidin este considerat a fi o revelație a ultimilor ani în spațiul cultural, după o serie de succese care l-au purtat pe cele mai prestigioase scene, începând cu Teatrul Național din București și continuând cu teatrele și filarmonicile importante din țară. El și-a consolidat locul privilegiat în seria muzicienilor de elită prin recitalurile oferite la reuniuni culturale importante, printre care prestigioasa Gală Uniter, statut confirmat apoi în colaborări cu artiști de prim rang, printre care Horațiu Mălăele, Ion Caramitru sau Daniela Nane.

Admirat și iubit de un public foarte fidel, Adrian Naidin își spune povestea, fie în cheia jazz-ului inspirat dintr-un filon etno autentic, fie dând sensuri noi compozițiilor imaginate de Bach, Brahms sau Paganini. La rândul său, considerat cel mai inspirat ucenic al lui Ovidiu - Lipan Țăndărică, Ionuț Micu și-a câștigat renumele de cel mai bun percuționist al generației sale. La rândul său experimental și rebel, el reinventează rock-ul într-o versiune specială, adăugând vigoare și forță unor piese consacrate. Totodată, tânărul fascinează publicul cu rafale sălbatice de percuții, exersate fie alături de legendarii Phoenix, fie în proiecte hibride, aplaudate de-a lungul timpului în București și în țară. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8142 secunde