Ovidius, pe simezele galeriilor din Balcic

213
Ovidius, pe simezele  galeriilor din Balcic - muzeuldearta2-1500048004.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Constanța, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, organizează toată luna iulie, la Centrul Cultural "Palatul" din Balcic, Bulgaria, expoziția "Bimilenar Publius Ovidius Naso - Drumul Exilului". Aceasta va fi deschisă publicului în perioada 11 - 30 iulie 2017. Proiectul este co-finanțat de Consiliul Județean Constanța.

În acest fel, se reface drumul exilului pe care marele poet l-a parcurs de la Roma la Tomis. Lucrările de grafică sunt realizate de artiști din patru țări: Grecia, Italia, România și Bulgaria. România este reprezentată de Marieta Besu, Suzana Fântânariu, Lelia Rus Pârvan, Florin Stoiciu, Matei Șerban Sandu.

Publius Ovidius Naso a fost un poet roman, care datorită perfecțiunii formale a stilului, umorului fin și fanteziei creatoare a devenit unul dintre clasicii literaturii latine, alături de Horațiu și Virgiliu. Ovidiu a excelat în forma distihului elegiac, cu excepția "Metamorfozelor", scrise în hexametru dactilic, după modelul Eneidei lui Virgiliu sau epopeelor lui Homer.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Dublu vernisaj la Muzeul de Artă
Miercuri, 19 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte, la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 0.3592 secunde