La deschiderea anului universitar

Ovidius Next Top Model

2665
2

Ieri dimineață, circulația în zona sensului giratoriu de la intrarea în stațiunea Mamaia a fost de-a dreptul sugrumată în jurul orei 11. Era ora la care Universitatea "Ovidius" a programat deschiderea festivă și cum un student bine cu un BMW se ține… a fost de-a dreptul bătaia de joc a nervilor.

A urmat chinul locului de parcare și mai marele chin la plecare, când, în hărmălaia produsă, câteva mașini au fost blocate de alte limuzine.
Înainte de intonarea imnului academic Gaudeamus, platoul dintre cele două module de la Campusul Universității "Ovidius" a sunat de muzică rock. C-așa-i în viața de student… Am avut timp să admirăm "flora și fauna" anului universitar 2011-2012 în cetatea ovidiană. Și la des-chiderea de anul acesta, studentele s-au întrecut care pe care mai cu blănițe, tocuri de 12 cm, nu mai vorbim de batiste pe post de fuste sau te miri ce alte accesorii tocmai potrivite pentru curtea universității, nicidecum pentru… club. Adevărul este că nu e tocmai comod să fii femeie cadru universitar, ci mai repe-de… domn profesor!

"Începeți cu un rector și terminați cu altul!"
Mai devreme, la ora 10, când la Universitatea Maritimă Con-stanța a fost declarat deschis anul universitar, am avut surpriza să aflăm, de la vice-primarul Decebal Făgădău - care a răspuns invitației la ambele evenimente, și de la Universitatea "Ovidius" -, că, pentru prof. univ. Cornel Panait, acesta este ultimul mandat de rector.
Conform Legii Educației Naționale nr. 1, rectorii nu pot candida mai mult de două mandate, dar nici după vârsta de pensionare, așa încât, în luna martie a anului viitor, și la UMC vom asista, ca și în cazul prof. univ. dr. Victor Ciupină, de la "Ovidius", la alegerile pentru un nou rector.
Cât despre vestimentația studentelor umeciste, se vede treaba că își asumă "înrolarea" la bordul navelor, pentru că
n-am remarcat decât cel mult două-trei "batiste" pe post de fustă și în rest numai… blugi pe toată linia.

Săptămâna aceasta constituie o perioadă de acomodare, universitarii anunțându-și studenții că orarul va fi afișat de pe o zi pe alta, până la intrarea în ritm. Cert este că va fi un an greu și pentru lumea universitară, întrucât clasificarea realizată de Asociația Universităților Europene a răscolit multe orgolii și ambiții, pentru a căror mărire se vor căuta soluții de redresare.



Comentează știrea

Adriana
4 octombrie 2011
si in primarie probabil e plin de ''missuri'' si pitipoance cu capetele goale

Nu scriu aceasta din invidie sau pt ca nu sunt ca ele ,eu insami fiind o persoana tanara si arat bine ,problema e a parazitilor din primarie si nu numai, unde o gramada de pitipoance si pitiponci masculini nu fac mai nimc pe salarii platite de noim..fraierii de contribuabilisau chiar mai rau nu vin nici macar la serviciu iatacde ce simt nevoia sa impartasesc cu cetatenii Constantei o experienta comuna probabil si dv vi s-a intamplat dar o sa repetam ,caci repetitia e mama invataturii,deci va rog sa primiti acest mesaj adresat constantenilor cat si parazitilor din primarie-am sunat azi ,acum vreo 20-25 minute ,deci era 8 ,20-8,25 ,deci dupa inceperea programului, la unul din serviciile primariei,si anume ecarisajul si,''bineinteles''nu era nimeni;mi se pare si normal la cat au ''muncit''astia anul asta ,au si obosit,e logic daca in 2010 au luat 100 maxim si in 2011 vreo 50 maxim din cei 2000-3000 de caini ai orasului ...''bravoooo''...concediu fara nr si chiul maxim fara nr fara nr .domnilor inspectori,au de la cine sa ia exemplu subordonatii dv ,hingherii si cei de la ecarisaj si sp.verzi ,munca nema,smecherie maxima, salarii si prime in schimb se dau...pt ce vi se dau nu stiu ,pt ce platim taxe si impozite nu-mi dau seama ca dv angajatii primariei va bateti joc de noi constant ,cinic si la la un mod de a dreptul mafiot...sper sa va dea Cel de Sus,nu ,nu mazare, ceea ce meritati,neindeplinirea datoriilor fatza de oameni si societaea care va plateste si intretine e un pacat strigator la cer alaturi de sodomie si crima cu premeditare.

Maria
4 octombrie 2011
pentru doamna cu "miss'uri"

Invata sa te exprimi corect, si apoi sa te plangi, pe un site public, despre problema ta cu cainii vagabonzi ai Constantei!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Cum justifică Funeriu retrogradarea UMC
Pagina a fost generata in 0.4872 secunde