Ovidiu Lipan Țăndărică, Hara și Ducu Bertzi reprezintă România la Expoziția Internațională Muzicală WOMEX

313
Ovidiu Lipan Țăndărică, Hara și Ducu Bertzi reprezintă România la Expoziția Internațională Muzicală WOMEX - ovidiulipanzl1-1336137787.jpg
Ovidiu Lipan Țăndărică, trupa Hara și Ducu Bertzi vor reprezenta, printre alții, România la ediția din acest an a Expoziției Internaționale Muzicale WOMEX, desfășurată între 17 și 21 octombrie, la Salonic (Grecia), ca semn al deschiderii către potențialul muzical din sud-estul Europei, informează Agerpres.

Primarul Salonicului, Yiannis Boutaris, și Giorgos Markakis, membru în grupul de world music al Uniunii Europene de Radio, au participat vineri la o conferință de presă desfășurată la Clubul Țăranului Român, Boutaris declarându-se foarte interesat de activitatea artiștilor români și de noile tendințe care fac din România o țară imposibil de evitat la marile evenimente dedicate muzicilor tradiționale.

Potrivit primarului Salonicului, un "mare amator de vin românesc", evenimentul, "o foarte interesantă reuniune a muzicienilor", le va prilejui artiștilor prezenți nu doar să-și prezinte muzica, ci și să stabilească importante contacte și să semneze contracte utile.

"Dorim să dovedim dorința noastră de a promova muzica de toate genurile", a mai spus Yiannis Boutaris.

Giorgos Markakis a afirmat că WOMEX nu este doar un eveniment comercial, 2.500 de delegați din 100 de țări, 300 de jurnaliști din Grecia și din mass-media internațională, 300 de artiști și mii de vizitatori fiind așteptați să participe la expoziție iar România este o parte importantă a evenimentului de anul acesta.

El a precizat că orice muzician român de pop care nu cântă în limba engleză va avea posibilitatea să aplice până în 18 mai pentru a putea participa la eveniment, un adevărat club, o poartă pentru muzica balcanică.

În numele WOMEX, Hannah Asen și Matoula Koutsari și-au exprimat satisfacția de a "aduce această mare competiție și întâlnire a profesioniștilor în muzică într-o țară balcanică".

O platformă menită să atragă atenția asupra talentelor creatoare și a muzicienilor acestei zone a mapamondului, GLOBALKAN este conceptul definitoriu pentru ediția 2012 a Expoziției Internaționale Muzicale WOMEX, care se va desfășura, pentru prima dată, în sud-estul Europei.

Prin WOMEX 12.000 de vizitatori vor avea oportunitatea de a cunoaște orașul, de a-i cunoaște pe muzicieni, pe artiști, monumentele și gusturile locului, oamenii și orașul, cele cinci zile din octombrie dorindu-se a fi o celebrare a muzicii lumii.

Desfășurat pentru prima dată în Berlin, în 1994, WOMEX a ajuns la ediția a XII-a și este punctul de referință în producția internațională de world music, dezvoltând un spațiu al comunicării și al schimbului de informații între case de discuri, organizatori de festivaluri, producători, artiști și publicul lor interesat de noutăți în domeniu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7956 secunde