"Otello" se întoarce pe scenă

186

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" vă invită, sâmbătă, 31 martie, ora 18.30, la "Giselle", un balet de Adolphe Adam, cu o coregrafie clasică. Pe scenă vor urca: Irina Ganea Mihaiu, Adrian Mihaiu, Bogdan Bârsănescu, Andrada Ioan, Amalia Mândruțiu, Mayu Takahashi. 


Decorul vă va introduce într-o atmosferă romantică: la marginea pădurii străjuite de castelul ce se profilează pe culmea dealului, locuiește într-o căsuță Giselle cu mama ei. Apare contele Albert, însoțit de scutierul său, Wilfried, visător, apăsat de viața de la castel și de o viitoare căsătorie pe care nu o dorește, pentru că el s-a îndrăgostit de Giselle. Ca să nu-și trădeze rangul, își schimbă straiele de cavaler cu altele de țăran... ce urmează după un pas-de-deux cu Giselle și dacă Albert o va convinge-o pe tânără de dragostea lui rămâne să vedeți dumneavoastră. 


Duminică, 1 aprilie, de la aceeași oră, se întoarce "Otello" de Giuseppe Verdi. Din distribuție fac parte: Mauro Pagano, Akkiko Hayakawa, Ștefan Ignat, Doru Iftene, Mihai Irimia, Constantin Acsinte, Laurențiu Severin, Lucia Mihalache și Marius Eftimie. Conducerea muzicală este asigurată de Koichi Inoue din Japonia.


"Otello" este penultima dintre operele compuse de Verdi, pe un libret de Arrigo Boito după celebra piesă "Othello" a dramaturgului englez William Shakespeare. Ca și în cazul ultimei sale opere, "Falstaff", se observă influența clară wagneriană, trecerea de la opera bazată pe arii și tehnica de interpretare bel-canto la genul cunoscut ca fiind operă simfonică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Februarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Vreți să petreceți o seară lirică?
Pagina a fost generata in 0.6825 secunde