Ortodocșii o cinstesc pe Sfânta Mironosiță Maria Magdalena

216
Ortodocșii o cinstesc pe Sfânta Mironosiță Maria Magdalena - ortodocsiisursadoxologia-1595254526.jpg

Articole de la același autor

În calendarul ortodox, pe data de 22 iulie, Biserica o cinstește pe Sfânta Mironosiță. Cu acest prilej, miercuri, 22 iulie, de la ora 7.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de Sfințire Mare a bisericii mănăstirii "Sfânta Maria Magdalena", urmată de Sfânta Liturghie. La sfârșitul slujbei, credincioșii se vor putea închina în Sfântul Altar și vor putea cinsti un fragment din moaștele Sfintei Maria Magdalena.

Precizăm că așezământul monahal este situat în apropierea localității Cobadin.

XXX

Despre Sfânta Maria Magdalena, se știe că ea a făcut parte din grupul mironosițelor care l-au urmat pe Hristos. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au afirmat că numele de Magdalena este legat de cetatea în care s-a născut, Magdala, din Galilea.

"Întâlnirea cu Hristos a făcut ca viața ei să cunoască o schimbare radicală. A renunțat la trăirea în păcat pentru a deveni următoare a lui Hristos și, astfel, s-a alăturat mironosițelor. Sfânta Maria Magdalena este acea femeie păcătoasă, care a uns picioarele Mântuitorului cu mir de mare preț. Conform Evangheliilor, ea Îi este alături în momentul Răstignirii, dar este și printre primele persoane care Îl văd pe Hristos Înviat", au precizat aceștia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Iulie 2020
Stire din Social : Hram la mănăstirea Capidava
Pagina a fost generata in 1.9243 secunde