Organizaţia „Salvaţi Copiii”, înger pentru elevii de la Şcoala Gimnazială Vadu

156

Articole de la același autor

Elevii Şcolii Gimnaziale din Vadu au început şcoala fără tablete şi fără conexiune la internet. În urma apelului făcut de unitatea de învăţământ, Organizaţia „Salvaţi Copiii” a activat mecanismul de urgenţă şi a apelat la companii şi donaţii individuale, pentru ca profesorii şi elevii să poată continua procesul de educaţie. Astfel, 46 de tablete conectate la internet, pe care sunt instalate aplicaţiile necesare participării la cursurile online, au fost oferite elevilor, cu sprijinul companiei Black Sea Oil & Gas.

La şcoala din Vadu, structură a Școlii Gimnaziale din Gheorghe Lazăr din localitatea Vadu, învață 46 copii, preșcolari și elevi în clasele primare. „Elevii noștri sunt copii pentru care școala este foarte importantă, atât din punct de vedere pedagogic, cât și social. În școală acumulează cunoștințe, dar în același timp dobândesc încredere în ei și în puterea lor de a-și construi un viitor. De aceea lipsa unei tablete care să le permită accesul la educația online este, pentru multe dintre familiile din Vadu, o dramă”, a explicat directorul unităţii de învăţământ, prof. Anghelina Târnă.

La rândul său, preşedintele executiv al „Salvaţi Copiii“, Gabriela Alexandrescu, face un apel pentru sprijinirea urgentă a şcolilor din România, astfel încât niciunui copil să nu îi fie îngrădit accesul real la educaţie. „Copiii vulnerabili au fost cei mai afectaţi de criza pandemică şi de măsurile luate pentru a limita răspândirea virusului. Cei mai mulţi dintre ei nu au putut să continue şcoala şi atunci au fost marginalizaţi. Sunt copii care au adăugat greutăţilor socio-economice, pe care ei şi familiile lor le întâmpină, trauma de a nu putea învăţa, pentru că nu au tabletă şi acces la internet. Este o problemă cu repercusiuni grave, care trebuie corectată. Am început să dotăm şcolile cu tot ceea ce este necesar, astfel încât accesul la educaţie să fie real şi egal pentru toţi copiii”, a transmis Gabriela Alexandrescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8907 secunde