ORDA suspendă activitatea CREDIDAM până la schimbarea administratorului general

446
1
ORDA suspendă activitatea CREDIDAM până la schimbarea administratorului general - 020118531095037816-1328117156.jpg

Articole recomandate

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) anunță că a retras temporar avizul de funcționare a CREDIDAM, organismul de gestiune colectivă care gestionează drepturile artiștilor interpreți sau executanți, măsură ce are ca efect suspendarea activității instituției până la schimbarea administratorului general.

"Deoarece până în prezent organismul de gestiune colectivă nu a respectat termenele acordate de intrare în legalitate și nu a remediat deficiențele existente în activitatea sa, ORDA a dispus retragerea avizului de funcționare", precizează un comunicat al ORDA, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, retragerea avizului de funcționare este o consecință a gravelor încălcări ale CREDIDAM dar și vătămarii drepturilor și intereselor artiștilor, membri sau nemembri, și utilizatori publici sau privati.

Situația a fost constatată de către ORDA în anul 2011 când, prin deciziile directorului general, au fost acordate două termene de 30 (treizeci) de zile pentru intrarea în legalitate a CREDIDAM, ca urmare a deficiențelor constatate în urma controalelor efectuate de specialiștii ORDA.

ORDA precizează că va elibera un nou aviz de funcționare numai după îndeplinirea masurilor de intrare în legalitate de către CREDIDAM prin schimbarea administratorului general și asigură titularii de drepturi conexe că această măsură aplicată organismului de gestiune colectivă CREDIDAM nu îi va prejudicia.

Comentează știrea

Sergiu CIOIU
2 februarie 2012
ARTIȘTII NU MAI PUPĂ BANI DIN DREPTUL DE DIFUZARE

Păi nu ți-e clar, neicușorule? Ideea lui Bucur, pus la ORDA de pedeliști prin Prigoană (la ora aia, memmbru PDL) e să-și plătească datoria față de partid cu banii artiștilor. Colectate de Bahmu, paralele se vor roti în anul campaniei electorale prin conturile puterii. Artiștii-și vor mai vedea drepturile la anu, dacă nu la mulți ani. Cam cum a fost cu pensiile. Dar că Bucur, prevalîndu-se de prerogativele pe care le are ORDA de a avea acces la orice document al CREDIDAM, l-a obligat pe Gheorghiu să-i furnizeze bazele de date cu conținut confidențial ale utilizatorilor și membrilor, de ce nu ziceți? Sau nu știți că ORDA a virat ARAIEXULUI, încălcînd mitocănește legea, aceste informații adunate cu eforturi uria;e ]n 15 ani, privind 11 000 de artiști și zeci de mii de utilizatori? ARAIEXUL fiind, cum s-ar zice, concurentul de piață al CREDIDAM, deși n-are mai mult de 100 de membri. Asta nu-i concurență neloială pe față, favorizată de un organism al statului??? Cu ce scop??? Parol penal, mon cher!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Geoană, cu sabia deasupra capului
Pagina a fost generata in 1.5312 secunde