Ora de Religie în școli încă naște discuții: "Directorii sunt obligați să primească cereri"

2232
31
Ora de Religie în școli încă naște discuții:

Articole de la același autor

La mai bine de o lună de la începerea anului școlar, în unitățile de învățământ constănțene încă există părinți care reclamă faptul că în orarul copiilor nu le-a fost cuprinsă ora de Religie.


E drept, nu sunt prea mulți, majoritatea provenind din clasele a V-a sau a IX-a care au cunoscut oarece "migrări".


Inspectorul școlar de specialitate Religie, prof. Daniela Stan, declara că s-au înscris circa 93% din elevii constănțeni. "Directorii unității de învățământ au obligația să le asigure elevilor doritori această oră. Le reamintesc că Religia nu este o materie opțională, ea face parte din trunchiul comun. Chiar dacă își exprimă opțiunea și acum, după termenul stabilit, elevii au acest drept", a mai adăugat același inspector.


"Participarea se face în scris"
Reamintim că poziția oficială susținută de Patriarhia României, comunicată la puțin timp de la începerea anului școlar, a fost că "opțiunea în vederea participării la ora de Religie, odată exprimată, rămâne valabilă pe toată durata școlarizării, cu excepția exprimării în scris a schimbării opțiunii, pentru evitarea obstacolelor birocratice și umilitoare pentru părinți prin reînscrierea anuală sau pe cicluri de învățământ". 


De asemenea, conform metodologiei, cererea de înscriere la ora de Religie trebuia "de regulă" depusă până în luna decembrie, de către elevii care nu au apucat să le depună anul trecut și că cererea este valabilă până când elevul se răzgândește și depune cerere de retragere. Altfel ea rămâne valabilă nu numai pe durata unui ciclu de învățământ, ci până la sfârșitul clasei a XII-a. "Nu e corect și normal ca instituția de învățământ să ceară anual să se redepună cererea de participare la ora de Religie", au declarat reprezentanții Ministerului Educației.


Controversată mai ales din cauza mo-dului în care unii profesori au înțeles să predea această materie, transformând personaje biblice în bau-bau sau aducând în discuție, colateral, povețe din care mai ales cei mici nu au prea înțeles mare lucru, ora de Religie face parte din trunchiul comun și nu a trecut în categoria opționalelor. 


Chiar Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, s-a implicat în discuțiile cu profesorii de religie constănțeni. Cel mai mult contează, însă, deschiderea celor de la catedră către o cultură generală vastă, care să le permită să depășească buchia manualului și să îi ajute pe cei din bănci să înțeleagă de ce au nevoie să participe la ora de Religie.


Comentează știrea

31 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
adevar
31 octombrie 2015
adevar

Religie cu trafic de femei?

BREAKING NEWS
31 octombrie 2015
DEMISII DIN COMISII!

Biroul de presa de la scoala 28 anunta noi schimbari in structurile comisiilor constituite la inceputul anului scolar! Inca trei demisii au fost inaintate conducerii scolii, chiar de catre sefii unor comisii! Aceste functii au fost preluate de alte cadre didactice, care mai detineau si alte functii....importante in unitatea scolara. Sa fie bine, ca sa nu fie rau! Comentariile sunt de prisos....

Extras
31 octombrie 2015
ghidul liderului de sindicat al FSLI

1.2.Caracteristici generale  Organizațiile sindicale sunt independente față de autoritățile publice, de partidele politice și de patronate.  Activitatea unei organizații sindicale se reglementează prin statutul adoptat de membrii săi.  Sindicatele realizează legătura dintre salariați și patronat.  Sindicatele sunt organizații profesionale ai căror membri aparțin aceleiași categorii socio-profesionale. 1.3. Rol Sindicatul există pentru a promova, proteja drepturile membrilor de sindicat și a asigura respectarea prevederilor legale în vigoare ce decurg din legislația muncii și a legilor speciale fiecărui domeniu de activitate. 1.4. Obiective 1. Îmbunătățirea condițiilor sociale, de muncă și salarizare a membrilor de sindicat. 2. Respectarea egalității în drepturi a membrilor de sindicat. 3. Profesionalizarea activității sindicale. 4. Dezvoltarea parteneriatelor cu alte organizații sindicale, non-guvernamentale și administrative și extinderea relațiilor de colaborare internațională.

Scorpiciuc
31 octombrie 2015
bravo cruella!

ma bucur ca M. S. imi urmareste rezultatele! numai cu unii poti lucra, da-le cat mai multe functii, nu conteaza daca au doar def-ul sau n-au habar cum au aterizat in scoala! cu cat mai servil e aghiotantul, cu atat mai multe functii merita! nu putem risca sa numim oameni competenti sau verticali, ca dupa s-ar putea sa avem probleme si pierdem ciolanu. asadar, tineti cat mai aproape incompetentii, in functii cheie, cat mai multe,si nu dati drumu la ciolan!

Răspuns la: DEMISII DIN COMISII!
Adăugat de : BREAKING NEWS, 31 octombrie 2015
Biroul de presa de la scoala 28 anunta noi schimbari in structurile comisiilor constituite la inceputul anului scolar! Inca trei demisii au fost...
Urechelnita mov cu paduchi argintii, par valvoi si gura mare
31 octombrie 2015
dam cu legea prin noroi, suntem un mare gunoi

vrem creta, fonduri, meditatii, ca sa facem reparatii! vrem bani pentru cuie, sa va dam la toti ... lămâie! sîc! noi de aiciea nu plecam!

Viespea demonica si tutungioaica
31 octombrie 2015
lectia zilnica de psihiatrie

dupa cum se poate observa, atunci cand un cadru didactic fumeaza in fiecare pauza (si nici macar nu e cadru didactic, e ceva ... pe langa) dar face campanii anti fumat, explicandu-le elevilor de ce e important sa nu se apuce sau sa se lase de fumat... pur si simplu exista doua variante: ori persoana respectiva sufera de tulburari puternice, manifestate prin dezvoltarea unor personalitati multiple, ori pur si simplu o face constient, pentru ca poate si nimeni nu-i zice cat de ipocrita e!

Mana dreapta a regimului
31 octombrie 2015
importanta definitivatului

beneficiile includ, in republica PSD, sefia unei catedre, cumulata cu functii precum acelea de director educativ, diriginte, resp comisie diriginti, membru CEAC, membru CA, membru comisie orar, membru comisie activitati, membru bla bla bla in orice comisie iti pofteste inima

Voi vorbiti...
31 octombrie 2015
despre gunoi?

Ei, aș, ce tot spuneti voi? / Voi vorbiti despre gunoi? / La noi scandalu-i cat casa, ? Dar nu ne pasa de asta! / Suntem aparate de la CENTRU, / Noi pornim mereu cu dreptu' .../ Cand Frustratii se oftica / Si ne porta mare pica, / Chemam MONITORIZAREA / Sa se-auda-n toata zarea! / Ca noi nu veti mai gasi,/ Noi pe toti va vom PROSTI!!!

Răspuns la: dam cu legea prin noroi, suntem un mare gunoi
Adăugat de : Urechelnita mov cu paduchi argintii, par valvoi si gura mare, 31 octombrie 2015
vrem creta, fonduri, meditatii, ca sa facem reparatii! vrem bani pentru cuie, sa va dam la toti ... lămâie! sîc! noi de aiciea nu plecam!
C.N.
31 octombrie 2015
De ce scrieti sub nume false?

Eu am curajul sa-mi dezvalui identitatea! Ce mi se poate intampla daca ma bungheste cineva ca ii critic pe directori? Toata lumea o face, adica aia de la sc 82, BD, si de la liceul Burebista! Mare scofala! Ce, n-au voie? Doar nu suntem la Big Brother, sa se afle cine scrie si cine citeste! Pe ghicite nu merge, ca ati observat cum ne chinuim sa depistam persoana din spatele comentariilor! Practic, daca stam sa ne gandim mai bine, oricum cine scrie aici o face degeaba, lucrurile nu se schimba oricum, pierdere de timp! Sa ne simtem bine! Semnat: Cocoselul Neascultator

Epictet Laicul
31 octombrie 2015
Material didactic: moaștele !

În timpul slujbei - numai cu stație de amplificare și clopote !!! - e voie, călugăre piscopit (și) o oră de laicism, de spălare creierelor celor mici (și mari !) de minciunile instituționalizate ale bisericii, ale așa zisei "drepte credințe" , a anteriștilor dotați cu bărbi și burtă ? Adică, o oră școlară educativă, de adevăr și știință, de umanism, de artă, de civilizație a mileniului III și nu pupat cadavre impopățonate, de exemplu... ???

31 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : Noi decizii legate de ora de religie
Marţi, 17 Februarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Noi discuții despre ora de religie
Pagina a fost generata in 2.0617 secunde