€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Ora de dirigenție ar putea să dispară

Ştire online publicată Miercuri, 22 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Ora de dirigenție ar putea să dispară din programa școlară! Este dorința ministrului Educației care propune înlocuirea acestor clase cu ore de consiliere profesională, scrie digi24.ro


Propunerea se regăsește în documentul „Educația ne unește”, elaborat de ministerul Educației, care se află deja în dezbatere publică.

Ecaterina Andronescu vrea ca ora de dirigenție să fie înlocuită cu ora de consiliere profesională, care ar trebui ținută de o persoană calificată în acest sens. Potrivit acestui proiect, accentul ar trebui pus pe abilitățile elevilor în diferite discipline și, de asemenea, pe competențele lor.

Schimbarea ar urma să fie pusă în practică în ciclul secundar inferior, care începe la 12 ani, adică pentru elevii claselor a șaptea, a opta și a noua.

Specialiștii din educație susțin că ideea este bună, dar greu de pus în practică, în România. Asta pentru că nu există suficienți consilieri. În București, de exemplu, există 1.300 de elevi la un astfel de consilier, în timp ce legea prevede maximum 800 de elevi la un astfel de profersor specializat în orientare profesională.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6352 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3872 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8887 secunde