Opt primării din județul Constanța, obligate de instanță să acorde burse elevilor

242
Opt primării din județul Constanța, obligate de instanță să acorde burse elevilor - optprimarii-1583705225.jpg

Articole de la același autor

O nouă decizie judecătorească în favoarea elevilor a fost dată la finele săptămânii trecute, la Constanța. 
Consiliul Local Lipnița este obligat să respecte legea și să asigure respectarea drepturilor elevilor de a beneficia de burse școlare. Astfel, consilierii locali sunt obligați să adopte o hotărâre prin care să aprobe cuantumul și numărul burselor ce urmează a fi acordate elevilor din localitatea pe care o conduc. 


Reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța au anunțat câștigarea celui de-al optulea proces în instanță cu privire la acordarea burselor elevilor. 


"În luna noiembrie a anului trecut, 12 unități administrativ-teritoriale au fost chemate în instanță de către Asociația Elevilor din Constanța, din cauza refuzului constant de a respecta legea și de a acorda burse școlare, ignorând importanța lor în ceea ce ține creșterea procentului de promovabilitate la examenele naționale și menținerea copiilor pe băncile școlii", precizează Andreea Sabina Spătariu, președintele AEC. 


De asemenea, Asociația Elevilor din Constanța a câștigat alte șapte procese împotriva autorităților locale cu privire la acordarea burselor școlare, și anume cele cu consiliile locale din Cogealac, Mereni, Nicolae Bălcescu, Băneasa, Crucea, Topalu și municipiul Medgidia. Acestea au fost obligate, conform deciziei instanței, să înceapă demersurile în vederea acordării burselor prin emiterea unei hotărâri de consiliu local în acest sens. 
Alte patru decizii ale instanței sunt așteptate în perioada următoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Martie 2020
Stire din Economie : Evoluții pe bursă
Joi, 20 Februarie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3157 secunde