Opt ani de când Diana Cheregi a părăsit scena vieţii

Miercuri, 03 Martie 2021, 21:23
196
Ieri, 3 martie, s-au împlinit opt ani de când binecunoscuta actriţă Diana Cheregi a părăsit scena vieţii. Specialiştii Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman” îi cinstesc memoria, în volumul cu numărul IV al Dicţionarului de personalităţi dobrogene. Ei spun că actriţa s-a născut în localitatea Sălişte, judeţul Sibiu, a absolvit Liceul „Emil Racoviţă” din Cluj Napoca şi Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti. La Constanţa a ajuns în anul 1973, unde a lucrat şi ca lector la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius”.

Dintre rolurile pe care distinsa actriţă le-a interpretat de-a lungul timpului amintim doar câteva: Anne Page („Nevestele vesele din Windsor” de William Shakespeare); Valentine („Călător fără bagaje” de Jean Anouilh); Corifeul („Hecuba” de Euripide); Zamfira/ Smărăndiţa („Căsătorie cu bucluc”, după Vasile Alecsandri); Oberon („Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare).

De asemenea, ea a regizat spectacolele „Căsătorie cu bucluc”, „Încurcături cu cântec”, „La Steaua”, „Viaţa şi pătimirile lui Publius Ovidius Naso”. Totodată, a primit din partea Teatrului de Stat Constanţa o diplomă de excelenţă pentru 30 de ani de activitate, precum şi diploma de onoare, pentru merite deosebite în slujba scenei constănţene, acordată de teatru şi Primăria municipiului Constanţa. 


Pagina a fost generata in 0.1911 secunde