Operele lui Marin Sorescu au fost traduse în peste 20 de ţări

241
Operele lui Marin Sorescu au fost traduse în peste 20 de ţări - marinsorescu-1614357600.jpg

Articole de la același autor

În luna februarie 1936, se năştea în comuna Bulzeşti, judeţul Dolj, poetul, dramaturgul, prozatorul şi eseistul român Marin Sorescu, considerat unul dintre cei mai mari scriitori români contemporani. Specialiştii Bibliotecii Universitare „Ioan Popişteanu” l-au comemorat în cursul acestei săptămâni şi le transmit cititorilor că pot găsi la sediul instituţiei o mulţime de opere de-ale autorului. Ca urmare, cei care îi vor alege lucrările vor afla că operele lui au fost traduse în mai mult de 20 de ţări, totalizând peste 60 de cărţi apărute în străinătate.

Totodată, Marin Sorescu s-a făcut remarcat şi prin preocuparea constantă pentru pictură, deschizând numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate. Fără a se înscrie într-un partid politic, după Revoluţia din 1989, el a ocupat funcţia de ministru al Culturii.

Precizăm că Marin Sorescu a debutat la vârsta de 28 de ani, cu volumul de poezii „Singur printre poeţi”. Până la moartea sa în 1996 a publicat încă 23 de volume, devenind o figură marcantă a poeziei româneşti contemporane. De asemenea, el a primit, în anul 1966, premiul Uniunii Scriitorilor pentru „Poeme”, reuşind să repete această performanţă de încă cinci ori pe parcursul carierei.

Printre volumele cele mai cunoscute se numără „Tuşiţi”, „Suflete, bun la toate”, precum şi ciclul de patru volume intitulat „La lilieci”, un univers poetic construit pornind de la un cimitir ce poartă acest nume. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Inaugurări la Universitatea "Ovidius"
Pagina a fost generata in 0.6383 secunde