Operele lui George Acsinteanu, nemuritoare pentru bibliotecarii de la Constanţa

231
Operele lui George Acsinteanu, nemuritoare pentru bibliotecarii de la Constanţa - operele-1607962873.jpg

Articole de la același autor

Puțini sunt cei care îşi mai amintesc de George Acsinteanu, prozator, poet şi dramaturg decedat în urmă cu 33 de ani. Specialiştii Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman” din Constanţa îi cinstesc memoria în cel de-al IV-lea volum al Dicționarului de personalități dobrogene pe care îl deţine. El s-a născut în satul Panduri, comuna Frumușica (județul Ialomița). Ulterior, a urmat școala primară în satul natal, școala normală din Călărași, Liceul „Matei Basarab” din București, Facultatea de Litere și Drept, Universitatea București și Cernăuți.

Apoi, a funcționat ca învățător în satul Condeești. Mai târziu, a devenit redactor al publicației „Dobrogea Jună” din Constanța, dar a obținut și funcția de bibliotecar la Seminarul de Literatură de pe lângă Facultatea de Litere și Filozofie din București. De asemenea, el a fost secretar al Institutului de Literatură. S-a stabilit în Dobrogea și a îndeplinit funcția de consilier juridic la Tulcea și Cernavodă. Totodată a întemeiat revista „Pan”, a colaborat la „Convorbiri literare”, „Dobrogea Jună”, „Marea Neagră”, „Tomis”.

Scriitorul debutează în revista „Ritmul vremii” şi scrie o serie de volume de versuri în culegeri. Dintre volumele publicate amintim doar câteva: „Piatra neagră”, „Povestiri pentru îngerii pământului”, „Convoiul flămânzilor”, „Copilul norilor”, „Herculanele au răsărit din legendă”. Operele sale pot fi găsite la bibliotecă. Lectură plăcută!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1247 secunde